Grad Trebinje
Trebinje

Potpisan ugovor o sanaciji putne infrastrukture u Petrovom Polju

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za izbjegla i raseljana lica Marko Aćić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisali su danas ugovor o sanaciji putne infrastrukture za raseljena i izbjegla lica u mjesnoj zajednici Petrovo polje, u vrijednosti 44.000 KM.

Aćić je rekao novinarima da je projekat namijenjen za finansiranje povratka u Republiku Srpsku i olakšavanje života ljudima koji su u ovoj mjesnoj zajednici našli mjesto življenja.

On je dodao da će Sekretarijat za raseljena lica i migracije u naselju DŽivar u Trebinju završiti sanaciju i rekonstrukiju objekata i krovne konstrukcije u preostalim objektima u kojima žive izbjegla i raseljena lica.

“Republički sekeretarijat za raseljena lica i migracije će izdvojiti oko 15.000 KM za sanaciju krovova u mjesnoj zajednici DŽivar”, rekao je Aćić.

On kaže da se u Trebinju, u okviru projekta CEB dva, završava zgrada sa 48 stanova za izbjegla i raseljana lica, gdje će se smjestiti sve porodice koje su trenutno korisnici kolektivnog centra, kao i one koje iz alternativnog smještaja.

“Radovi na zgradi su završeni, u toku je druga faza projekta, izbor izvođača koji će stanove opremiti osnovnim namještajem”, rekao je Aćić i dodao da očekuje da do kraja ove godine bude useljenje u ovu zgradu.

Aćić je rekao da je danas dogovoreno da se grad Trebinje prijavi sa još jednim projektom prema Komisiji za izbjeglice BiH, koji bi mogao biti finansiran ove godine.

Gradonačelnik Trebinja Ćurić rekao je da se u narednom periodu očekuje nastavak saniranja baraka u Petrovom polju gdje su izbjegla i raseljana lica, za šta je potrebno 15.000 KM.

Kada je riječ o zgradi za izbjegla i raseljana lica, koja se gradi u okviru projekta CEB dva, Ćurić je rekao da će u narednom periodu biti završeno okolno uređenje.

“Grad Trebinje je sklopio ugovor, izvođač je na terenu, radi se okolno uređenje, pristupna ulica u vrijednosti od 1.200.000 KM. Za sve obaveze koje je preuzeo grad iz sporazuma po pitanju rente, troškova uređenja, zemljišta Grad Trebinje je uložio više od 1.500.000 KM u zgradu”, dodao je Ćurić.