Grad Trebinje
Trebinje

Petrović: Pomoć Srbije se vidi širom Srpske

Generalni sekretar SNSD-a Luka Perović rekao je za HERCEG TELEVIZIJU da je za Republiku Srpsku najvažnije da ima dobru komunikaciju sa Srbijom i dodao da saradnja nikada nije bila bolja.

„Mi smo jedan narod. Iako je negdje uspostavljena granica mi smo ipak nedjeljivi i rodbinski i poslovno i teritorijalno. Mislim da je dobro da se jedan te isti narod uvezuje projektima. Pomoć Srbije se vidi u svakoj lokalnoj zajednici širom Srpske, pa čak i Federacije BiH. Srbije je pomogla svim opštinama i gradovima koji su delegirali neki projekat“, rekao je Petrović.

On je dodao da je konkretno grad Trebinje delegirao dugoročne projekte.

„ Jedan od takvih projekata je Duhovni centar u Mrkonjićima, koji Srbija finansira sa 30 odsto, zatim rekonstrukcija i revitalizacija Starog grada sa izgradnjom kanala za koji je odobreno dva miliona evra, ali i vrtić „Srbija“ .Samo stabilna Srbije znači realizaciju svakog projekta koji mi planiramo“, rekao je Petrović.

On je istakao da je Srbija obezbijedila sredstva za konstrukciju puta Foča-Tjentište, a finanisraće i izgradnju aerodroma.

Petrović je dodao da je svemu ovome doprinio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je podsjetio da je prilikom posjete Aleksandra Vučića Trebinju otvorena i Konzularna kancelarija Srbije, čije usluge mogu da koriste građani sedam opština naše regije.

„Ta kancelarija je ispunila misiju. Nije to samo završavanje papira oko državljanstva. Preko nje se uvezuje privrednici, što je vrlo važno“ rekao je Petrović.

Generalni sekretar SNSD-a je dodao da postoje eksponenti opzicionih partija kojima se ne dopada veza sa Srbijom i koji su imali više ružnih poruka prema predsedniku Aleksandru Vučiću.

„Te poruke su kratkog daha, trajaće sedam dana, a poruke da veze nikada nisu bile jače, trajaće godinama“, zaključio je Petrović.

Herceg.TV

Povezane vijesti

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin

ERS popustio, “RiTE Gacku” dodatnih 30 miliona kroz novi ugovor

admin

Petrović: narod Bileće ostao bez vlasti; Vujović oštro odgovorio

admin

Petrović – Nedopustivo je i za svaku osudu nanošenje teških povreda Marku Dučiću

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin