Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

Petrović: narod Bileće ostao bez vlasti; Vujović oštro odgovorio

Povjerenik Izvršnog komiteta SNSD–a za Izbornu jedinicu devet Nada Tešanović održala je sastanak sa rukovodstvima odbora ove stranke iz istočne Hercegovine s ciljem da se sagleda stanje u opštinskim odborima SNSD-a u ovoj regiji, a sastanku je prisustvovao i generalni sekretar SNSD-a i predsjednik Gradskog odbora u Trebinju Luka Petrović.

Tešanovićeva je izjavila da se nada da će u narednim mjesecima biti izvršena potpuna revizija članstva na području istočne Hercegovine i da je cilj sastanka da se sagleda stanje u opštinskim odborima SNSD-a i na koji način se može pomoći onima koji nisu na lokalnim izborima imali načelnika i gdje je došlo do promjene kao što je to u Bileći, gdje SNSD nije dobio načelnika, ali u Berkovićima i Ljubinju, gdje SDS ima vlast.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je Srni da su podmlađeni sastavi opštinskih odbora SNSD-a u Ljubinju i Berkovićima potpuno spremni da ostvare pobjedničke rezultate.

On je izjavio da je pobjeda SNSD-a u Gacku napravila prelom u Hercegovini,  dok je  Bileći sada struktura koja ne može da pomogne građanima i opštini.

“Mislimo da će tu doći do promjena u lokalnim vlastima jer ovakva skupštinska većina ne funkcioniše, načelnik ne funkcioniše, narod Bileće je ostao bez vlasti”, rekao je Petrović.

“Problem građanima Bileće napravila bivša SNSD vlast” Vujović OŠTRO ODGOVORIO Luki Petroviću

“Na sastanku sa povjerenikom Izvršnog komiteta SNSD-a, Luka Petrović je iznio niz neistina u vezi sa Opštinom Bileća, a sve stručno bježeći od 22 miliona KM, odnosno katastrofalne cifre, koja predstavlja dug, koga je Opštini Bileća ostavila njegova vlast.”

Izjavio je ovo predsjednik Skupštine opštine Bileća Mato Vujović.

Vujović kaže da je indikativno što se Petrović bavi Bilećom, a nikada nije pomenuo trenutno najveći problem u Opštini Bileća, a to je višak od čak 80 zaposlenih.

– Možda je razlog i već pronađeno rješenje za ovaj problem. Pošto se predstavlja kao veliki dušebrižnik naroda Hercegovine, mi smatramo da je taj problem riješen i da će Luka višku radnika bilećke opštinske administracije ponuditi nova radna mjesta – kazao je Vujović.

On kaže da je problem građanima Bileće napravila bivša SNSD vlast, pa bi sada bilo u redu da im ta ista vlast pomogne.

– Nadamo se da sljedeća izjava Luke Petrovića o Bileći, neće biti vezana za laži i netačne informacije, nego za konkretna radna mjesta, koja će ponuditi višku radnika bilećke opštinske administracije. Naravno, na tome ćemo mu biti zahvalni– kazao je predsjednik bilećke skupštine.

Koliko se predstavnici SNSD-a „brinu” o stanju u opštini Bileća, naglašava Vujović, pokazuje i podatak da su je prvo finansijski uništili, a zatim tužili za neisplaćene odborničke i druge naknade.

– Luki poručujemo da ćemo u Bileći stati u kraj kriminalu, ucjenama i nemoralu i da bi bilo dobro da se pozabavi malo „svojim dvorištem- izjavio je Mato Vujović.

SRNA/srpskainfo.com

Povezane vijesti

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin

ERS popustio, “RiTE Gacku” dodatnih 30 miliona kroz novi ugovor

admin

Petrović – Nedopustivo je i za svaku osudu nanošenje teških povreda Marku Dučiću

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin

“Dok ne prođe pandemija STRUJA NE POSKUPLJUJE u Srpskoj” Petrović najavio uštede u cilju održavanja cijene

admin