Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

“Prebacili FK Leotaru pola miliona KM” Vukanović optužio načelnika Trebinja, načelnika finansija i direktora ERS za zloupotrebu položaja

Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića podnijela je Okružnom tužilaštvu u Trebinju krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, načelnika odjeljenja za finansije po ovlaštenju Momira Šarenca  i Luke Petrovića šefa kluba odbornika SNSD u Skupštini grada, generalnog direktora ERS i generalnog sekretara SNSD, a  zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iili ovlaštenja.

Narodni poslanik i predsjednik stranke Nebojša Vukanović je na konferenciji za novinare ispred gradske uprave rekao da je zbog nenamjenskog trošenja novca iz budžeta gradu nanesena šteta u iznosu od 486 hiljada KM.

On je pojasnio da se u budžetu grada za ovu godinu, usvojenom u februaru, nigdje ne predviđa da se plaćaju dugovi FK Leotar, koji su nasljeđeni, prema Vukanovićem riječima, još u vrijeme kada je Luka Petrović bio predsjednik fudbalskog kluba.

– Moglo se to uraditi bez zlouptrebe, tako što bi se zakazala posebna sjednica Skupštine grada i urađen realans i relokacija novca sa nekih stavki na sport – naveo je Vukanović.

On je dodao da je njegova Lista za pravdu i red u ovoj prijavi od Okružnog tužilaštva zatražila da se po hitnom postupku privredu sva trojica i odrede im mjere zabrane, jer bi mogli uticati na svjedoke i raditi dalje zloupotrebe.

On je dodao da je Petrović u prijavi osumnjičen kao podstrekač u ovom slučaju.

Prema Vukanovićevim riječima, rješenje je da se sport odvoji od politike.

On je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da je najveća odgovornost na pravosuđu i naveo da očekuje od nadležnih sudskih instanci da izreknu mjere zabrane po ovoj prijavi.

– U suprotnom ću, umjesto osumnjičenih, prozivati, pratiti u stopu  i maltretirati  tužioce  – rekao je Vukanović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zakazao je konfereciju za novinare u 13 sati i 30 minuta.

srpskainfo.com