Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Prodaja akcija HET nije ništa drugo nego privatizacija! (Video)

SDS, PDP i Lista „Za pravdu i red“ zbog zabrane MUP da mirnom šetnjom građana Trebinja od Kulturnog centra do HET iskažu nezadovoljstvo zbog najavljene prodaje akcija Hidrolektrana na Trebišnjici odustali su mirnih protesta zakazanih za 21. januar.

Ipak, kako najvaljuju taj dan oglasiće se pred početak Skupštine akcionara HET-a, ali i u narednom periodu nastaviti svaki drugi vid borbe kako bi bila spriječena, kako tvrde, prodaja tog preduzeća.

Kako kažu u trebinjskim opozicionim strankama MUP im je zabranio održavanje protestne šetnje jer nije na vrijeme najavljena iako to nije bilo moguće s obziorom da se informacija o prodaji akcija HETa pojavila tek prije nekoliko dana. Od protesta za 21. janura odustaju, ali ne i od borbe da se spriječe prodaju akcija HET-a, što je kako tvrde početak privatizacije tog preduzeća.

“Ovaj put mi ćemo ići sa stalnim akcijama, svaki dan i svake sedmice od blokada kolima, raznih protesta dok se ne oduistane od štetne odluke. Nećemo mi isprazniti energiju jedan dan i kažu sada su ispuhali. Ne, ovo će biti konstatnta borba jer ako se proda i dijelić Elektrorivrede jer nam pipaju puls jer dokapitalizacija znači promjena vlasničke strukture. Svaka neće ići odjednom već korak po korak”, izjavio je Nebojša Vukanović, predsjednik „Liste za pravdu i red“.

Prodaja akcija HET tvrde u trebinjskoj opozciji nije ništa drugo nego privatiazcija na mala vrata Elektroprivrede Republike Srpske koja je već počela.

“Imate neke odluke provučene u službenom glasniku Republike Srpske gdje 99 posto građana ne zna šta se dešava u našoj Republici jer je privatizovana. Evo riješenje koje je objavljeno u službenom glasniku 120/121 o odobrenju vlasničke strukture koncesara slorane elektrane Trebinje 1. Šta se deševa u ovo slučaju da jedna Mađarska firma postoje 70 posto vlasničkih prava u ovoj firmi Elektroprivrede, a nama ostaje 30 posto. Mislim da će biti jasnije odakle obećanja predsjednika Orbana da će Mađarska pomoći sa 100 miliona evra. Sve se provlači na mala vrata, tako i sa ovom dokapitalizacijom HET se uvodi na mala vrata uvodi se privatizacija u HET na mala vrata”, kazao je Ljubiša Krunić, PDP Trebinje.

“Oni su prodali Bistricu 51 posto nisu nikoga pitali, Ljubo je pdsjetio 70 posto solara, pitao sam ih mjesec dana nema odgovara i sada hoće da prodaju nešto što je napravljeno 66.godine, a oni za deset godina nisu u stanju probiti tunel za HE Dabar”, dodao je Vukanović.

U petak 21. januara u 10 i 30 trebinjske opozicione stranke održaće konferenciju za novinare ispred zgrade HET-a pred početak Skupštine akcionara, koja je zakazana za 11 časova. Njihov zahtjev je da se dokapitalizacija HET-a skine sa Dnevnog reda, a da odluku o tome može donijeti isključivo Narodna skupština Republike Srpske.

Povezane vijesti

Sve što je vlast Srpske obećala, ništa nije ispunila /VIDEO/

admin

Na pomolu svadba: Ženi se Nebojša Vukanović

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Zvali su ga “hercegovački Draško”, a sad ga zovu “mali Vukan”: Student pomeo na izborima iskusne političare i postao NAJMLAĐI POSLANIK U SRPSKOJ

admin

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

admin