Grad Trebinje
Tehnologija

Prva poruka na Tviteru napisana pre tačno 15 godina: Ponudili za nju 2,5 miliona dolara

Prije tačno 15. godina, 21. marta 2006. godine, direktor Tvitera Džek Dorsinapisao je prvu poruku na tvoj društvenoj mreži.

“Otvorio sam nalog na Tviteru”, glasila je prva poruka na Tviteru koji sada ima više od 190 miliona korisnika, a posebno je popularan kod političara, stručnjaka iz raznih oblasti i novinara.

Tviter sa sjedištem u San Francisku je za 15 godina postojanja postao ključni igrač društvenih mreža, ali i sa kontroverzama.

Ta društvena mreža je u januaru iznenadila svoje korisnike ukidanjem naloga bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa kojem je to bilo glavno oruđe za komunikaciju.

Trampov nalog je pratilo oko 88 miliona ljudi, a njegova strana je ukinuta zbog ponovljenog podsticanja na nasilje i poslije nereda njegovih pristalica u Kapitol hilu.

To isključenje je dočekano pozdravima, ali i osudama, a to predstavlja znak složene ravnoteže između neutralnosti, odbrane slobode izražavanja i umjerenosti s kojim se Tviter suočava.

Dorsi je početkom marta ponudio prodaju prve poruke na Tviteru preko sajta “Valyables”.

Kupovina poruke znači sticanje “digitalnog sertifikata o tvitu, jedinstvenog po tome što ga je autor potpisao i verifikovao”, navodi se na sajtu kupovine i dodaje da je to kao prodaja autograma.

Za tu poruku danas je ponuđeno oko 2,5 miliona dolara.

Povezane vijesti

Twitter testira novu opciju i nastavlja borbu protiv dezinformacija

admin

“Neka mi isključe nalog na Tviteru” Vučić poručuje da jedva čeka da bude još jedan Tramp u svijetu

admin

Promjene na Twitter mreži: Siguran režim rada i naplata sadržaja

admin

Gorica Dodik: Reketaši na račun Miloradovog imena prvi da polažu račune

admin