Tehnologija

Promjene na Twitter mreži: Siguran režim rada i naplata sadržaja

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Za sada se spominje mjesečna pretplata od pet dolara za određene sadržaje dok će klasični tvitovi i dalje biti besplatni

Safe Mode će biti jedna od novina koja će se naći na društvenoj mreži Twitter kako bi se spriječilo uznemiravanje i zlostavljanje u virtuelnom svijetu. Pored blokiranja naloga, moći će potpuno da se smanji interaktivnost sa označenim nepoželjnim nalogom pa se neće dobijati ni obavještenja o njemu.

Twitter će automatski označavati naloge koji su skloni digitalnom zlostavljanju i biće prepoznati kao „spam“. Ovo je još jedna u nizu funkcija koje Twitter uvodi u cilju smanjenja broja zlonamjernih i uvredljivih poruka. Pored toga je uvedeno još dosta alata koji „čiste“ uvredljive objave.

Osim ove funkcije, tu je i još jedna koju je Twitter nedavno uveo – Super Follows, opcija koja omogućava korisnicima sa velikim brojem pratilaca da dodatno zarade. Njima je omogućeno da naplaćuju pristup određenom dodatnom sadržaju na svom profilu, ali klasične objave i dalje svima ostaju dostupne. Oni koji spadaju u „Super pratioce” imaju pristup posebnim grupama, dodatnim tvitovima i slično. Za sada se spominje mjesečna pretplata od pet dolara.

Iz Twittera kažu kako će tako kreatori sadržaja dobiti mogućnost direktne naplate svog sadržaja, ali dio zarade će svakako pripasti i ovoj društvenoj mreži ali za sada još uvek nema informacija koliko bi iznosila njihova provizija.

Twitter najavljuje još jednu novinu a to je pokretanje grupa koje će biti bazirane oko zajedničkog interesa korisnika. Sa pokretanjem posebnih grupa, oni koji su novi u Twitter zajednici, odmah će moći da se pridruže grupama i komuniciraju sa članovima koji imaju ista interesovanja.

24sedam.rs


  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Povezane vijesti

Twitter testira novu opciju i nastavlja borbu protiv dezinformacija

admin

“Neka mi isključe nalog na Tviteru” Vučić poručuje da jedva čeka da bude još jedan Tramp u svijetu

admin

Prva poruka na Tviteru napisana pre tačno 15 godina: Ponudili za nju 2,5 miliona dolara

admin

Gorica Dodik: Reketaši na račun Miloradovog imena prvi da polažu račune

admin

PO UZORU NA SRBIJU Dodik: SNSD će predložiti zakon o porijeklu imovine

admin

Polaganje vijenaca povodom Dana Republike

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više