Grad Trebinje
Tehnologija

Promjene na Twitter mreži: Siguran režim rada i naplata sadržaja

Za sada se spominje mjesečna pretplata od pet dolara za određene sadržaje dok će klasični tvitovi i dalje biti besplatni

Safe Mode će biti jedna od novina koja će se naći na društvenoj mreži Twitter kako bi se spriječilo uznemiravanje i zlostavljanje u virtuelnom svijetu. Pored blokiranja naloga, moći će potpuno da se smanji interaktivnost sa označenim nepoželjnim nalogom pa se neće dobijati ni obavještenja o njemu.

Twitter će automatski označavati naloge koji su skloni digitalnom zlostavljanju i biće prepoznati kao „spam“. Ovo je još jedna u nizu funkcija koje Twitter uvodi u cilju smanjenja broja zlonamjernih i uvredljivih poruka. Pored toga je uvedeno još dosta alata koji „čiste“ uvredljive objave.

Osim ove funkcije, tu je i još jedna koju je Twitter nedavno uveo – Super Follows, opcija koja omogućava korisnicima sa velikim brojem pratilaca da dodatno zarade. Njima je omogućeno da naplaćuju pristup određenom dodatnom sadržaju na svom profilu, ali klasične objave i dalje svima ostaju dostupne. Oni koji spadaju u „Super pratioce” imaju pristup posebnim grupama, dodatnim tvitovima i slično. Za sada se spominje mjesečna pretplata od pet dolara.

Iz Twittera kažu kako će tako kreatori sadržaja dobiti mogućnost direktne naplate svog sadržaja, ali dio zarade će svakako pripasti i ovoj društvenoj mreži ali za sada još uvek nema informacija koliko bi iznosila njihova provizija.

Twitter najavljuje još jednu novinu a to je pokretanje grupa koje će biti bazirane oko zajedničkog interesa korisnika. Sa pokretanjem posebnih grupa, oni koji su novi u Twitter zajednici, odmah će moći da se pridruže grupama i komuniciraju sa članovima koji imaju ista interesovanja.

24sedam.rs

Povezane vijesti

Nema kandidatskog statusa za BiH, evo ko je protiv

D D

Twitter testira novu opciju i nastavlja borbu protiv dezinformacija

admin

“Neka mi isključe nalog na Tviteru” Vučić poručuje da jedva čeka da bude još jedan Tramp u svijetu

admin

Prva poruka na Tviteru napisana pre tačno 15 godina: Ponudili za nju 2,5 miliona dolara

admin

Gorica Dodik: Reketaši na račun Miloradovog imena prvi da polažu račune

admin

PO UZORU NA SRBIJU Dodik: SNSD će predložiti zakon o porijeklu imovine

admin