Grad Trebinje
Republika Srpska

Radović: Ispitati imovinu političara i njihovih srodnika sve do TREĆEG KOLJENA

Komentarišući najavu srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika oko donošenja Zakona o porijeklu imovine, zamjenik predsjednika SDS Milan Radović istakao je da je neophodno da se prekontroliše imovina svakog građanina i njegovih užih članova porodice, do trećeg koljena srodnosti, a čija vrijednost prelazi iznos od 500.000 KM.

On je kazao da SDS pozdravlja inicijativu za donošenje ovakvog zakona i da treba insistirati da tek nakon provjere imovine koja prelazi iznos 500.000 KM, da se prag može smanjivati na niže vrijednosti.

– Kvalitetno zakonsko rješenje bi trebalo da počiva na Ustavom zagarantovanom pravu o jednakosti građana, što znači da bi bilo neophodno da se ovim zakonskim rješenjem definiše prag kontrole imovine – pojasnio je Radović.

Radović je kazao da bi se ovim zakonskim rješenjem trebali obuhvatiti svi izabrani politički predstavnici i nosioci funkcija (zajedno sa članovima njihovih porodica), kako bi potvrdili svoj kredibiltet i povratili povjerenje građana u sistem.

– Napominjemo da je Srpska demokratska stranka u nekoliko navrata zahtijevala donosenje kvalitetnog zakonskog rješenja kojim bi se provjerila imovina po ugledu na zemlje EU. Nije za nosioce vlasti dovoljno samo popuniti Izjavu o imovini koja se dostavlja CIK, jer CIK nema mogućnost da izvrši kontrolu – rekao je Šarović.

Ovo bi, ističe Radović, bio pravi put i dokaz da postoji stvarna namjera vladajućeg SNSD da se ovo pitanje kvalitetno razriješi.

– Siguran sam da bi se opozicione stranke izjasnile za donosenje tako koncipiranog zakonskog rješenja. Poreska uprava je dovoljno kompetentna i ima mogućnost da kvalitetno implementira ovaj zakon, po ugledu na Srbiju – zaključio je Radović

Povezane vijesti

“Motiv za politiku su moja djeca” Milica Radovanović prva žena koja vodi SDS u Trebinju (FOTO)

admin

“Hitno obustaviti postupak dokapitalizacije rudnika Ljubija!”

admin

Glavni odbor SDS-a odlučio: Šarović kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH

D D

“Očekujemo najmanje dva, a borićemo se i za treći mandat” Govedarica nosilac liste za NSRS u IJ9

admin

PODRŠKA VUKANOVIĆU Šarović poručio da DNS sam bira svoj put

admin

Miličević: Treći blok u RS je podrška SNSD-u, to nije dobra poruka (Video)

admin