Grad Trebinje
Hercegovina

Rajko Papović izabran za predsjednika Skupštine Opštine Gacko

Konstitutivna sjednica SO-e Gacko počela je u 10 časova a prije usvajanja dnevnog reda od 26 tačaka , na prijedlog  Kluba odbornika SNSD  sa dnevnog reda je povučena tačka 13. Izbor i imenovanje zamjenika načelnika  opštine Gacko, zbog kako je obrazloženo,  neriješenih  tehničkih pitanja.

U  Radno predsjedništvo su imenovani najstariji odbornik i dvojica najmlađih odbornika u novom skupštinskom sazivu. Konstatovan je prestanak mandata odbornika starog saziva SO-e  a potom su novoizabrani odbornici položili svečanu zakletvu. Dostavljene su potpisane i ovjerene izjave odbornika koji čine skupštinsku većinu i to 6 odbornika SNSD, 2 odbornika Socijalističke partije i po jedan odbornik iz redova Demokratskog narodnog Saveza, Prve Srpske demokratske stranke i Demokratskog narodnog saveza. Opoziciju čine 6 odbornika SDS i 2 odbornika Partije demokratskog progresa.

Tajnim glasanjem za predsjednika SO-e Gacko je izabran Rajko Papović iz redova Prve SDS, za potpredsjednika SO-e u neprofesionalnom statusu je imenovan Vasilije Lažetić /SNSD /. Za vršioca dužnosti sekretara SO-e Gacko izabran je dosadašnji sekretar Dragan Jegdić.

Za vršioca dužnosti načelnika načelnika Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti imenovan je Milivoje Boljanović, a funkciju V.D. načelnika Odjeljenja za opštu upravu će vršiti  Dragana Davidović.

Darka Unković imenovana je za V.D. Načelnika Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu, dok će funkciju V.D. načelnika Odjeljenja za ispekcijske poslove obavljati kao i do sada Dragica Jovović.

Na konstitutivnoj sjednici SO Gacko imenovan je i V.D. načelnika  Službe za zajedničke poslove Aleksije Grgur, kao i V. D. Načelnika Stručne službe Saša Topalović.

Na današnjoj sjednici imenovana je Komisija za primopredaju dužnosti funkcionera i rukovodica u Opštinskoj upravi opštine Gacko.

Načelnik opštine Ognjen Milinković je istakao da je zatečeno stanje prilično teško.Rebalans budžeta nije usvojen, ima mnogo nezavršenih projekata, broj zaposlenih daleko prevazilazi broj potrebnih radnika, a tu su i dugovanja vezana za dobavljače, poreze i doprinose te lična primanja.

Milinković ističe da je zatekao dugovanja od preko 2 miliona i 300 hiljada maraka, a predviđeni budžet je potrošen u prvih deset mjeseci ove godine.

Usvajanjem Odluke o privremenom finansiranju za period od 1.01. 2021 do 31.03. 2021 završena je konstitutivna sjednica SO Gacko.

Radio Gacko

Povezane vijesti

Voditeljka pokazala kako izgleda: Ima dvoje djece i supruga koga krije od javnosti (Foto)

admin

Sindikat RiTE Gacko od Uprave ERS-a traži povećanje cijene rada

admin

I Gačani krenuli na poklonjenje svetitelju: Na putu vjere i ljubavi 34 hodočasnika

admin

Đokić traži da RiTE “Gacko” smanji troškove i broj radnika

admin

POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U GACKU Načelnik uputio apel stanovništvu da se vakciniše

admin

Nove kuće za dvije porodice čiji su domovi stradali u požaru (Video)

admin