Grad Trebinje
Uncategorised

Šeranić: Nije bilo neželjenih reakcija na primljenu vakcinu

Na Banjačkom velesajmu danas je nastavljena vakcinacija stanovnika starijih od 65 godina, a trebalo bi da se u toku dana protiv virusa korona vakciniše oko 300 građana Banjaluke.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je nakon posjete Banjalučkom velesajmu da su u Srpsku stigle vakcine “Fajzer” i “Astra Zeneka” iz Kovaks mehanizma, te da se očekuju vakcine kineskog proizvođača. 

– Nadam se da ćemo u toku ove sedmice na vakcinaciju pozvati i lica mlađa od 65 godina koja boluju od hroničnih oboljenja. Sa tom kategorijom stanovništva i kategorijom starijom od 65 godina završavamo drugu fazu vakcinacije – rekao je Šeranić.

Šeranić kaže da nakon dolazi treća faza u koju spadaju radnici koji rade u javnim službama, školama, akademijama, policiji, kao i ostali zainteresovani građani.

– Do sada u Srpskoj, prema izvještajima Instituta za javno zdravstvo, nije bilo značajnijih neželjenih reakcija na primljenu vakcinu – istakao je Šeranić.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je današnji početak masovne imunizacije stanovništva na virus korona veoma značajan.

– U narednom periodu očekujemo još bolji odziv – kazao je Zeljković.

Direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović naglasila je da je danas počela masovnija vakcinacija Banjalučana, te da je predviđeno da se na dnevnom niovu danad i u narednih nekoliko dana vakciniše oko 300 osoba.

Povezane vijesti

“ŠTITIMO ŽIVOTE BLIŽNJIH” Nekadašnji predsjednik Srpske Rajko Kuzmanović poručio da će se ubrzo vakcinisati

admin

Šeranić za SRPSKAINFO: Lične sudbine opominju na OPASNOST OD KORONE

admin

Epidemiološka situacija ozbiljna, ali se stabilizuje broj oboljelih

admin

TRAŽI SE RJEŠENJE ZA PRETRPANE BOLNICE Srpska dostigla evropski prosjek po BROJU ZARAŽENIH

admin