Grad Trebinje
Republika Srpska

Sir Mljekare “Pađeni” na tržištu Singapura

Proizvodi Mljekare “Pađeni” iz Bileće uskoro bi se mogli naći na tržištu Singapura, nakon što je u ovu republiku izvezen probni kontigent sira poznatog hercegovačkog brenda.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, u saradnji sa Kancelarijom za veterinarstvo BiH, prethodno je izdalo sertifikate potrebne za izvoz sira Mljekare “Pađeni” na singapursko tržište.

“Delegacija azijskih biznismena nedavno je boravila u BiH i izrazila želju da u Singapur izveze sir bilećke mljekare, s namjerom da ga predstavi tamošnjem tržištu. Uzimajuću u obzir značaj otvaranja novih tržišta za zaštitu domaće proizvodnje, aktivno smo radili na izdavanju potrebnih sertifikata i uspjeli smo da u Singapur plasiramo sir Mljekare ‘Pađeni’.

Informisani smo da će isporučene količine sira biti prezentovane u Singapuru, te se nadam da ćemo uskoro biti u prilici da izvezemo i veće količine na ovo tržište”, rekao je Srni ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

On je podsjetio da je plasman domaćih proizvoda na nova tržišta bila tema nedavnog sastanka sa ambasadorom Malezije u BiH, ističući da uskoro očekuje finalizaciju odgovora na upitnik za izvoz i dolazak malezijskih inspektora u BiH kako bi pokrenuo izvoz mesa i mliječnih proizvoda i na tržište ove zemlje.

“Činjenica je da je pandemija korona virusa usporila određene procese, ali smo u potpunosti opredijeljeni da aktivno radimo na otvaranju novih tržišta za domaće proizvode. S tim u vezi želim da naglasim da se trenutno radi na ispunjavanju preduslova za izvoz u EU, Maleziju, Singapur, Ujedinjene Arapske Emirate, Kinu i Rusiju”, naglasio je ministar Košarac.

SRNA

Povezane vijesti

SIR IZ MIJEHA po receputuri naših predaka (Video)

admin

Ministri sa poljoprivrednicima iz Gacka

admin

Košarac: Realizacija projekta HES ”Gornja Drina” u nadležnosti institucija Republike Srpske

admin

Košarac u Ljubinju: Domaći mesoprerađivači da otkupljuju domaće proizvode

admin

U Gacku otvoriti postrojenja mesoprerađivačke industrije

admin

U pripremi 15 novih proizvoda

admin