Grad Trebinje
Republika Srpska

“Sjednica NSRS zatvorena za javnost, ako je Vukan razlog – neću diskutovati”

Narodni poslanik iz kluba SDS Nebojša Vukanović, smatra da je nedopustivo da sjednica Narodne skupštine RS u petak bude zatvorena za javnost, jer će se raspravljati o temama koje su od suštinskog značaja za građane. Ako se sjednica zatvara “zbog Vukana” spreman je da na njoj i ne diskutuje.

“Sramno je da vlast pokazuje takvu slabost da se boji otvorenih skupštinskih diskusija pa kukavički pokušava udaljiti novinare i kamere iz plenuma i skupštinske sale. Iz prve ruke imam informaciju da se sjednica zatvara za javnost zbog mene i da su predstavnici vlasti izjavili kako strahuju da bi ja mogao diskusiju na sjednici okrenuti u drugom smjeru, koji njima ne odgovara, i da su zbog toga odlučili da je zatvore za javnost. Ako je to razlog, spremam sam da se suzdržim od diskusije ili govorim poslednji, ali neka se sjednica otvori da narod, koji nas je birao, čuje šta misle i kažu njegovi izabrani predstavnici o najnovijoj krizi i temi koja je u žiži javnosti”, kazao je Vukanović.

O zatvaranju sjednice, dodaje, odlučuju poslanici i šefovi Klubova, pa je “novo veliko poniženje Narodne skupštine Republike Srpske što je odluka o zatvaranju za javnost donijeta na sastanku lidera, od kojih većina nisu poslanici”.

“Takođe veoma je čudno da je lider DNS-a Nenad Nešić prvi predložio da sjednica bude tajna, vjerovatno u dogovoru sa vlastima, kao što je i čudno da je pokazao bliskost i u prijatnoj atmosferi ćaskao sa Dodikom tokom konferencije za novinare i obraćanja Branislava Borenovića”, zaključuje Vukanović.

n1

Povezane vijesti

Sve što je vlast Srpske obećala, ništa nije ispunila /VIDEO/

admin

Na pomolu svadba: Ženi se Nebojša Vukanović

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Zvali su ga “hercegovački Draško”, a sad ga zovu “mali Vukan”: Student pomeo na izborima iskusne političare i postao NAJMLAĐI POSLANIK U SRPSKOJ

admin

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

admin