Grad Trebinje
Republika Srpska

SNSD – jedina politička opcija sa šestocifrenim brojem glasova

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je SNSD jedina politička opcija sa šestocifrenim brojem glasova na proteklim lokalnim izborima, te da je poruka velike većine glasača u Republici Srpskoj da su zadovoljni politikom koju provodi ova stranka zajedno sa svojim koalicionim partnerima.
Cvijanovićeva je navela da postoje razlike od jedne do druge lokalne zajednice, te da će se SNSD truditi da promijeni pristup tamo gdje je rezultat nešto lošiji i da ubuduće bolje razumiju potrebe građana.

“Sigurno je da u tim lokalnim zajednicama nećemo zabijati glavu u pijesak, kao /Mirko/ Šarović koji je u izbornoj noći otvorio šampanjac, uprkos tome što je stranka na čijem je čelu osvojila skoro 50 hiljada glasova manje nego na prošlim lokalnim izborima”, rekla je potpredsjednik SNSD-a.

Ona je navela da je SNSD u 80 odsto opština i gradova pojedinačno najjača stranka sa više od 200 hiljada glasova u cijeloj Republici Srpskoj, te da su jedina politička opcija sa šestocifrenim brojem glasova na ovim izborima, dok opozicioni SDS, kao druga stranka po snazi, ima tek oko 80 hiljada.

“Zbir glasova svih opozicionih stranaka daleko je manji od našeg pojedinačnog rezultata, ne računajući glasove naših tradicionalnih koalicionih partnera.
Ako su ovi egzaktni podaci na nivou cijele Republike Srpske izborni poraz, onda ne znam kako bi morala da izgleda pobjeda”, rekla je Cvijanovićeva za frankfurtske “Vesti onlajn”.

Ona je navela da je SNSD izgubio mjesto gradonačelnika u Banjaluci, ali je zadržao status najjače stranke, kao i većinu u Skupštini grada.

Cvijanovićeva je rekla da joj je žao što gotovo niko od medija nije stavio akcenat na ključnu rečenicu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika koji je u izbornoj noći rekao da “Banjaluci sa SNSD-om nije falilo do sada, a neće faliti ni ubuduće”.

“Žao mi je to, jer je riječ o jasnoj poruci koja utišava nepotrebnu galamu. Zahvaljujući politici SNSD-a, Banjaluka je postala moderan i razvijen evropski grad i naše je opredjeljenje da se dalje razvija, jer ima veliku perspektivu”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da SNSD u Bijeljini, u kojoj sada nisu dobili gradonačelnika, niti su ga ranije imali, takođe su najjača stranka pojedinačno i imaće ubjedljivu većinu u gradskom parlamentu.

Sa druge strane, naglasila je Cvijanovićeva, SNSD je dobio gradonačelnička mjesta tamo gdje ih do sada nije imao, a to su Prijedor i Istočno Sarajevo. 

SRNA

Povezane vijesti

Šta je vlast Srpske dužna hrvatskim službama?!

admin

Cvijanovićeva dobila 17. savjetnika

admin

U Mostaru počeli pregovori: Jedno važno mjesto pripada i Srbima

admin

PONOVO NA GLASANJE CIK BiH poništila izbore u Srebrenici i Doboju

admin

Bakalar: Ponovno brojanje svih glasova u Mostaru nije loša ideja

admin

ODLIKOVANJA SEKTORU ZDRAVSTVA Cvijanović: Svi zajedno podnijeli ogroman teret u borbi protiv korone

admin