Grad Trebinje
Republika Srpska

Stevandić: Delta soj je kao lovac koji vreba nevakcinisane

Ljekar iz Banjaluke Nenad Stevandić pozvao je građane Republike Srpske da se vakcinišu protiv virusa korona, istakavši da je to trenutno jedini spas i nada da neće biti vraćanja u “crne dane”.

“Mjere su svuda skoro ukinute. Opuštanje i nedisciplina su uzeli maha i svi postajemo lako dostupan plijen za najboljeg lovca na nevakcinisane – `delta soj` i posljedice mogu biti nepopravljive”, naglasio je Stevandić u svom saopštenju.

Stevandić je istakao da je virus korona više puta pokazao da je nepredvidiv i lukav.

“Poništio je medicinske aksiome o sezonskom karakteru i preosjetljivosti na veliku temperaturu. Nastavio je da živi i mutira van svih naučno ustanovljenih pravila”, naveo je Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske.

On je naglasio da su građani obaviješteni o “delta soju” koji je nastao mutacijama u Indiji i koji polako osvaja Evropu, najavljujući novi talas.

“Da budem precizan, delta soj je kao lovac koji vreba nevakcinisane. Kao tigar za koga je svaki nevakcinisani jagnje bez mogućnosti da pobjegne i vakcina je jedina zaštita”, naveo je Stevandić.

Prema Stevandićevim riječima, naučno je razumljivo da “delta soj” napada mlađu populaciju koja je i najpokretnija i predstavlja najvećeg prenosnika virusa i soja, a najmanje je vakcinisana.

Stevandić smatra da se zbog toga sada, kada vakcine pristižu na dnevnoj bazi i ima ih svuda dovoljno, mora povesti velika kampanja i operativno višestruko ubrzati vakcinacija građana sa velikim obuhvatom mlađe populacije kojoj treba objasniti da im, ako budu u velikom broju nevakcinisani, putovanja, izlasci i žurke neće dugo trajati.

On ističe da je kao ljekar preležao virus korona i vakcinisan je, kao i njegova supruga i starija djeca.

“Ne vidim nijedan ozbiljan i opravdan razlog da se vakcinacija ne shvati krajnje ozbiljno. Uostalom, sjetimo se zatvaranja i karantina. Ne želimo da nam se nešto slično ponovi. Priče ne vrijede i ne zaustavljaju koronu”, naveo je Stevandić.

SRNA

Povezane vijesti

Podaci iz telefona OTKRIVAJU NOVE SAUČESNIKE: Protiv Branislava Zeljkovića prikupljeno još 88 dokaza

admin

Stevandić o hapšenju: Zeljković VOZI STAROG OPELA i nema penthaus

admin

Stevandić za BUKU: Ruku bih u vatru dao da Zeljković nema ništa s tim! Ovo je namještaljka

admin

“LJUT NA CIK” Nenad Stevandić ne prisustvuje sjednici Parlamenta BiH

admin

Stevandićeva US eliminisana iz izbornog procesa za 2020. godinu (VIDEO)

admin

Pogledajte spot Ujedinjene Srpske o kojem bruje društvene mreže (Video)

admin