Grad Trebinje
Trebinje

Sve više maloljetnika vozi bez dozvole

Sve više maloljetnika i omladine koja nema položen vozački ispit na području istočne Hercegovine vozi automobile pa uzrokuju i saobraćajne nezgode.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa upozorava da cjelokupna zajednica mora raditi na podizanju svijesti i sprečavanju da omladina vozi bez nadzora ili bez ikakvog iskustva u saobraćaju.

“U cjelokupnom broju vozača koje su naši službenici isključili iz saobraćaja u proteklom mjesecu na drugom su mjestu vozači koji su upravljali vozilom prije sticanja prava na upravljanje, njih 23, što je znatno povećanje u odnosu na raniji period i na šta obraćamo posebnu pažnju”, kaže Petar Kozjak, načelnik sektora Policije u PU Trebinje.

On napominje da naročito treba voditi računa o činjenici da je u septembru počela i školska godina, te da se posebno vodi računa o zaštiti pješaka u blizini škola, odnosno djece u saobraćaju.

I Laketa je skrenuo pažnju na ovu temu, ističući da su znatan broj saobraćajnih nezgoda u toku proteklog ljeta prouzrokovala lica bez položenog vozačkog ispita i vozači do dvije godine vozačkog staža.

“U oba slučaja se radi o licima koja posjeduju malo znanja o vožnji i učešću u saobraćaju, a očigledno još manje o bezbjednoj vožnji i bezbjednom učešću u saobraćaju, tako da je za osam mjeseci ove godine registrovan znatno viši broj saobraćajnih nezgoda koje su prouzrokovali lica bez položenog vozačkog ispita i vozači do dvije godine vozačkog staža”, istakao je Laketa.

Nezavisne novine

Povezane vijesti

Konkurs za upražnjena radna mjesta u MUP-u RS

admin

Mrtav pijan za volanom: Policija vozaču iz Gacka izmjerila čak 4,5 promila alkohola u krvi

admin

Dva lica zatečena u krađi metalne konstrukcije u Gacku

admin

Gorio “Audi A6” u Hrupjelima

admin