Grad Trebinje
Svijet

Tramp: Krili su vakcinu da ja ne bih pobijedio

Američi predsjednik Donald Tramp ocijenio je da je vijest o efikasnosti vakcine protiv virusa korona objavljena nakon predsjedničkih izbora zato da on ne bi pobijedio.

“Agencija za lijekove je trebalo to ranije da objavi ne iz političkih razloga, već kako bi životi mogli da budu spaseni”, napisao je Tramp na Twitteru.

U seriji tvitova Tramp je istakao da ta agencija i Demokratska stranka “nisu željele da on pobijedi zahvaljujući otkriću vakcine, već su čekali pet dana da to objave”.

Naveo je i da sa Bajdenom kao predsjednikom vakcina ne bi bila otkrivana tako brzo.

“Da je Bajden bio predsjednik ne biste imali vakciju još četiri godine niti bi je FDA odobrila tako brzo. Birokratija bi uništila milione života”, napisao je Tramp.

On je optužio i medije zbog “progoza izbornih rezultata koje su bile toliko loše da zapravo predstavljaju mijhešanje u izbore i trebalo ih je prozvati zbog toga”.

“I biće tu ponovo za četiri godine da sve ponove”, naveo je Tramp.

Farmaceutske kompanije “Pfizer” iz SAD i njemački “Bionteh”, saopštile su juče da njihova. eksperimentalna vakcina ima efikasnost od preko 90 odsto u sprečavanju kovid-19, na osnovu početnih podataka iz velike studije, što je velika pobijeda u borbi protiv pandemije.

TANJUG

Povezane vijesti

Kovid potvrde u BiH nakon Nove godine?

admin

Ovaj lijek bi zaraženima koronavirusom mogao ubrzati oporavak

admin

Kako su vakcine protiv kovida napravljene brzo?

admin

Oko 1.830 Trebinjaca primilo vakcinu, IMUNIZACIJA SE NASTAVLJA idućeg vikenda (Video)

admin

Ponovo visoki brojevi novozaraženih, 225 u RS, u Banjaluci 109

admin

Prvi lijek protiv koronavirusa: Najteži pacijenti već 2 sata nakon prve doze osjete značajne promjene

admin