Grad Trebinje
Hercegovina

U JULU U FUNKCIJI Posljednji metri asfalta do mora

Do Neuma se već sada može stići asfaltiranom dionicom ove ceste

Brza, moderna saobraćajnica od Stoca do našeg jedinog grada na moru Neuma bit će završena krajem ovog mjeseca, kako se to i najavljivalo iz JP „Ceste Federacije BiH“.

Zapravo, kako se naša ekipa jučer uvjerila na licu mjesta, i prije tog roka će na posljednjoj dionici Hutovo – Cerovica – Stolovi, u dužini od 10 kilometara, biti položen asfalt, ali je neophodno postaviti i signalizaciju, ivičnjake, zaštitnu ogradu te drugu „šminku“.

Puštanje u promet

Praktično, do bh. mora se već sada može stići asfaltiranom dionicom ove ceste, jer se radovi izvode punom parom.

Kako radnici odmiču s fazama na postavljanju asfalta, tako se i dijelovi dionice puštaju u promet, ali uz neizostavna upozorenja da vozite na vlastitu odgovornost.

Istina, na pojedinim dijelovima, duboko u zaleđu Neuma, ova dionica u izgradnji je zatvorena, ali zbog izgrađenih pristupnih cesta prema naseljima na tom području, uz putokaze i signalizaciju, vožnje makadamom nema.

Tehnički prijem

Tek na jednom dijelu iz smjera Stoca vožnja se odvija starom, uskom cestom, u dužini od pet-šest kilometara.

Također, jučer smo zabilježili da su uveliko otpočeli radovi na izgradnji prolaza kod Stoca, u dužini od 1,3 kilometra, koji vodi ka ovoj cesti, a koji se gradi s ciljem smanjenja prometne gužve u gradskoj zoni.

Iz “Cesta FBiH” naglašavaju da će cesta Stolac – Neum, u dužini od 36 kilometara, svečano biti otvorena u julu. To će se dogoditi nakon okončanja svih neophodnih procedura – od tehničkog prijema do upotrebne dozvole.

AVAZ

Povezane vijesti

Kruzer sa 1.000 putnika uplovio u Neum, građani protestuju

D D

Ljubinju i Stocu po milion KM pomoći

admin

Uspješna turistička sezona u Neumu (Video)

admin

Komentar