Grad Trebinje
Republika Srpska

UVIJEK UZ NAROD I SRPSKU SDS proslavio krsnu slavu – Petrovdan

„Drugačiji su izazovi ali naša predanost Republici Srpskoj je jednaka kao i prije 31. godinu. Svih ovih godina Srpska demokratska stranka je dijelila sudbinu svoga naroda i upravo je u tome recept naše snage i političkog trajanja“, istakao je Šarović.

– Danas na 31. godišnjicu postojanja Srpske demokratske stranke mogu da kažem da je Republika Srpska nezamisliva bez Srpske demokratske stranke. Vjerujem da ćemo zajedno sa našim partnerima koji su danas došli da uveličaju našu krsnu slavu, naredne godine Republici Srpskoj donijeti neophodne promjene – rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović prilikom svečanosti obilježavanja krsne slave Srpske demokratske stranke i 31. godišnjice od postojanja SDS-a.

„Mi smo preteča Republike Srpske, pod našom zastavom donijeli smo slobodu našem narodu i naše mjesto se zna u istoriji Republike Srpske. Danas neke nove generacije žive i rastu pod našom zastavom dijeleći isti patriotizam i ljubav prema Republici Srpskoj. Od početka do danas ostali smo i srpska i demokratska stranka i tako će biti i u godinama pred nama“, poručio je Šarović.

Predsjednik SDS je kazao da je i danas kao i prije 31 godinu Republika Srpska najveće zavještanje Srpske demokratske stranke.

„Drugačiji su izazovi ali naša predanost Republici Srpskoj je jednaka kao i prije 31. godinu. Svih ovih godina Srpska demokratska stranka je dijelila sudbinu svoga naroda i upravo je u tome recept naše snage i političkog trajanja“, istakao je Šarović.

Zamjenik predsjednika SDS Milan Radović istakao je da mu je čast što se centralna proslava Petrovdana održava baš u Banja Luci i izrazio uvjerenje da će SDS 2022. godine u Banja Luci biti pobjednička partija.

„Svakodnevno u Banjaluci zbijamo redove, veliki broj novih članova nam prilazi i najkasnije do 15. oktobra formiraćemo sve organe Gradske organizaciji i značajno osnaženi vratićemo SDS-u poziciju koju zaslužuje u Banjaluci“,  poručio je Radović.

Delegacije SDS jutros je prisustvovala bogosluženju u crkvi Hrista Spasitelja u Banjaluci, a položeni su i vijenci na spomen obilježju palim srpskim borcima u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Krsnoj slavi i obilježavanju 31 godišnjice od nastanka Srpske demokratske stranke bile su brojne zvanice i gosti, među kojima su i delegacije koalicionih partnera PDP, DNS-a SPS-a …, kao i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović.

Srpska demokratska stranka nastala je na Petrovdan prije 31 godinu u Sarajevu, nakon što su bile formirane Stranka demokratske akcije i Hrvatska demokratska zajednica u BiH.

Osnivačka skupština SDS-a održana je u sarajevskoj Skenderiji, a prvi predsjednik je bio Radovan Karadžić.

Nakon njega predsjednik SDS-a je bio Aleksa Buha, zatim Dragan Kalinić, pa Dragan Čavić, Mladen Bosić i Vukota Govedarica. 

Srpska demokratska stranka je najstarija stranka u Republici Srpskoj i za razliku od drugih stranaka u Republici Srpskoj, pa i u regionu je stranka sa burnim istorijskim nasljeđem.

Osjetila je i “bič” međunarodne zajednice, a bilo je i pokušaja da joj se zabrani politički rad….

Uspjela je sve to, kao i unutrašnja previranja da preživi i nakon svih ovih godina druga je politička snaga u Republici Srpskoj koja ponovo pretenduje da na narednim izborima preuzme vlast u Srpskoj i BiH.

Gradski odbor SDS u Bijeljini, takođe je obiljžio krsnu slavu i 31 godinu postojanja te stranke. Domaćin i kum je bio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Povezane vijesti

“Motiv za politiku su moja djeca” Milica Radovanović prva žena koja vodi SDS u Trebinju (FOTO)

admin

“Hitno obustaviti postupak dokapitalizacije rudnika Ljubija!”

admin

Glavni odbor SDS-a odlučio: Šarović kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH

D D

“Očekujemo najmanje dva, a borićemo se i za treći mandat” Govedarica nosilac liste za NSRS u IJ9

admin

PODRŠKA VUKANOVIĆU Šarović poručio da DNS sam bira svoj put

admin

Miličević: Treći blok u RS je podrška SNSD-u, to nije dobra poruka (Video)

admin