Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

Višković – Aerodrom Trebinje ima perspektivu, značajan projekat za Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je izgradnja aerodroma Trebinje veoma važna i značajna za Srpsku i Hercegovinu, a da će vlasnik 100 odsto biti Srbija, koja je investitor.

Višković je istakao da će se o tome danas raspravljati na sjednici Narodne skupštini Republike Srpske, kao i o preduslovima kako bi posao izgradnje mogao da počne.

“Postoje zajednički timovi Srpske i Srbije koji će raditi na realizaciji ovog projekta. Kada zakoni i odluke budu usvojeni, stvara se pravni osnov da se od 1. oktobra uđe u postupak eksproprijacije za izgradnju tog objekta. Investicija je vrijedna oko 100 miliona KM. Prvi avioni, očekujem, da će početi da lete već krajem 2021. godine”, rekao je Višković u parlamentu Srpske odgovarajući na poslanička pitanja.

On je naglasio da ovaj aerodrom ima veliku perspektivu.

Kada je riječ o zaduženjima opština i njihovom razvoju, Višković je istakao da Vlada jednako pomaže razvoj svakog dijela Srpske.

On je naglasio da Vlada ne pravi razliku iz koje partije je koji načelnik, te da se zadužuju i opštine koje vode načelnici iz opozicije.

Višković je konstatovao da je licemjerna politika koju vodi opozicija jer je i tim opštinama potrebno zaduženje za pojedine projekte.

Povezane vijesti

Ryanair najavio 79 linija iz Hrvatske, evo u koje gradove možete iz Dubrovnika

admin

AIR Serbia i ovog ljeta leti prema Dubrovniku i još pet hrvatskih aerodroma, evo detalja

admin

Dobroslavić o gradnji aerodroma u Trebinju: Ne želimo se miješati u njihovu odluku, ali nije nam drago

admin

Franković ponovo o aerodromu Trebinje: Srbija ima neke namjere za koje ne znamo kakve su

admin

Freebird pokreće 13 charter linija iz Dubrovnika, evo prema kojim gradovima

admin

“Elektroprivreda RS” se obveznicama zadužuje na Bečkoj berzi

admin