Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Vrijeme ćorke

U institucije BiH je konačno stigao internet, ali ko će sada sakupiti poslanike i delegate koji su se razletjeli po predizbornim skupovima.

Dakle, dragi glasači, iz ovih „razloga“ nema uslova da vam budu ukinute akcize, što bi značilo da bi litru goriva plaćali oko pola marke jeftinije.

Nakon što su dobili potpise parlamentaraca koji traže hitne sjednice, predsjedavajući Doma naroda i Predstavničkog doma BiH, Nikola Špirić i Nebojša Radmanović, našli su izgovor da ih ne sazovu: prvi veli da nema tehničkih uslova, a drugi da su svi poslanici trenutno u kampanji.

Pa, da, šta je to svetije od kampanje!? Kako je nekom uopšte palo na pamet da je jeftinije gorivo za vlast preče od šarenih laža u kampanji. Otkud tamo nekom opozicionaru pravo da se bori za interes naroda, da traži jeftinije gorivo, kada vlast najbolje zna da živimo super.

U redu, prihvatamo da prijedlog izmjene Zakona o akcizama BiH, koji je pred usvajanjem, loš. Prihvatamo i da bi njegovim usvajanjem pred same izbore kajmak pokupila družina koja nije SNSD, SDA i HDZ. A to je u domaćoj politici najvažnije, zar ne?

Ako je sve tako – ko vam je branio da vi, gospodo iz vlasti, predložite i usvojite svoj prijedlog zakona, koji bi ovom bijednom narodu bar malo pomogao. Vaša ideja da akcize ukinete samo na mjesec dana se ne priznaje, jer je bezobrazna, čak i ako je od vas. Drugo, šta ste čekali do sada, zašto ste dozvolili da se finiš ove priče poklopi sa finišom predizborne kampanje, iako je sve počelo još prije pola godine? Možda ste računali da će se opozicija umoriti, pa odustati, a da će se narod naviknuti na rekordne cijene goriva, kao što se navikao na sve nedaće za vrijeme vaše vlasti?

E, pa, ništa od toga se nije desilo. Satjerani ste u ćošak. Znamo da se ne odričete miliona od akciza kako bi u budžetima imali dovoljno da borcima, penzionerima, mladima dajete po 100 maraka crkavice. Po onoj čuvenoj: dovedeš preduzeće (narod) do propasti, pa ga kupiš za marku. Sve s lopaticama i kanticama.

Ako već igrate ulogu Srećka Šojića, ne zaboravite njegove riječi: Drugovi, dolazi vrijeme ćorke!

Slobodan Popadić/srpskainfo.com

Povezane vijesti

Slobodan Popadić: Prevod zaključaka NSRS

admin

Gutanje žaba

admin

Komentar