Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

VUKANOVIĆ DOMINIRA Hercegovački poslanici shvatili značaj društvenih mreža

Političari u Republici Srpskoj, ali i u cijelom svijetu sve češće izbjegavaju tradicionalne medije i pribjegavaju modernim. Društvene mreže su postale platforma informisanja i oglašavanja. Većina političara koristi Twitter, Facebook ili Instagram. Trend ovog oglašavanja prisutan je u regiji i u cijelom svijetu. A kad ne iznose svoje političke stavove, političari nerijetko objavljuju događaje iz svakodnevnog života.

Sve je počelo od svjetskih čelnika politike. Donald Trump, Angela Merkel, Vladimir Putin samo su neki od svjetskih lidera, koji koriste društvene mreže.

Najaktivniji političar u regionu je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji vrlo aktivno koristi sve navedene mreže preko kojih ostvaruje veliki broj svakodnevnih interakcija sa pratiocima.

Narodni poslanici iz izborne jedinice 9, shvatili su, takođe, da putem društvenih mreža mogu najlakše komunicirati sa građanima, pogotovu onima mlađe životne dobi koji po pravilu više koriste internet i društvene mreže.

Od 8 narodnih poslanika koji dolaze iz naše regije daleko je najaktivniji narodni poslanik Nebojša Vukanović koji na svojoj Facebook stranici ima preko 100.000 pratilaca. Vukanović pored Facebooka aktivno koristi Twitter i Instagram, a posjeduje i vlastiti blog.

Pored Vukanovića za koga se može reći da svoju popularnost, dijelom, duguje uspješnom korištenju naprednih tehnologija i društevnih mreža, značaj ovakvog načina prezentacije društveno političkih stavova i oglašavanja shvatili su i ostali narodni poslanici.

Osim Branka Butulije i Radovana Vukovića, čije Facebook stranice nismo uspjeli pronaći, svi ostali narodni poslanici iz izborne jedinice 9 aktivno koriste ovu mrežu na kojoj manje ili više zapaženo ostvaruju interakciju sa građanima.

Facebook stranice imaju: Ilija Tamindžija (2,731 pratioca), Ljubiša Krunić (5,057 pratilaca), Valerija Lakić (829 pratilaca), Maksim Skoko (819 pratilaca), Pero Petrović (1,390 pretilaca) i Spomenko Stojanović (511 pratilaca).

U toku pandemije korona virusa u kojoj su održani lokalni izbori u BiH, zbog nemogućnosti obraćanja biračima na tradicionalne načine neki od njih su postali još aktivniji i angažovaniji, pa su tako pored Facebook stranica otvorili i svoje profile na Twitteru i Instagramu.

Trend će sigurno biti nastavljen i u 2021. godini, koja će takođe biti obilježena pandemijom, neizvesnošću i izolacijom, što znači da će se značaj društvenih mreža kao izvora informisanja nastaviti.

gradtrebinje.com

Povezane vijesti

Na pomolu svadba: Ženi se Nebojša Vukanović

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Zvali su ga “hercegovački Draško”, a sad ga zovu “mali Vukan”: Student pomeo na izborima iskusne političare i postao NAJMLAĐI POSLANIK U SRPSKOJ

admin

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

admin

Podrška Šaroviću i Jeleni Trivić od Vukanovića

admin