Grad Trebinje
Republika Srpska

Vukanović o predstojećim izborima: Ako kažu “Vukan treba biti kandidat”, spreman sam to i prihvatiti

Najavio je učešće njegove liste i za nivo Narodne skupštine RS i Parlamentarne skupštine BiH, s tim da još uvijek nije siguran da li će samostalno nastupati na nivou BiH ili kao dio neke koalicije

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović je za portal Avaza rekao da je spreman prihvatiti odgovornost za jednu od dvije glavne funkcije, predsjednika RS ili člana Predsjedništva BiH, ukoliko dođe do takvog dogovora opozicije.

Prokomentarisao je i današnje raspisivanje izbora, uprkos pokušajima određenih stranaka iz vlasti da se ne raspišu.

– Izbori se moraju raspisati u skladu sa zakonima i Ustavom. Moraju se poštovati zakoni, iako to ne odgovara pojedincima iz HDZ i SNSD, koji pokušavaju da opstruišu izborni proces i izmjene Izbornog zakona, koje bi omogućile da se spriječe zloupotrebe i krađa glasova. Uprkos svemu, mislim da oni nemaju dovoljnu snagu da bi to opstruisali- kazao je.

On smatra da je veoma važno da se na jesen održe izbori.

– Potrebno je da se izvrši pritisak javnosti i na međunarodne i domaće aktere kako bi se napravila mreža posmatrača koja bi spriječila sve ono što se događalo prethodnih godina, a što se najbolje moglo vidjeti na posljednjim izborima u Doboju, gdje se prekrajala izborna volja. Krajnje je vrijeme da izbori budu realni izričaj volje birača. Siguran sam da će “crna trojka” HDZ, SDA i SNSD doživjeti pravi debakl nakon 20 godina – poručio je.

Kako kaže, u svim zemljama regiona se vremenom pojavljuju neke nove snage i mladi ljudi, a “mi stojimo u mjestu”. Mišljenja je da su jesenji izbori prava prilika da se uključe nove snage, koje će se okrenuti ekonomskim i socijalnim pitanjima.

O ambicijama njegove liste “Za pravdu i red”

– Koliko moja lista dobije glasova, od toga će zavisti gdje ćemo se mi naći i da li ćemo biti u mogućnosti da kreiramo i upravljamo procesima. Bili smo najveće iznenađenje u Trebinju na lokalnim izborima, a vjerujem da ćemo i sada to ponoviti. Selektovao sam listu mladih ljudi, intelektualaca, koji se nisu ranije bavili politikom. Mislim da ćemo biti prava avangarda i da ćemo dobiti priliku, jer ni ranije prilike nismo propustili – pojasnio je.

FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Na pitanje možemo li ga očekivati kao kandidata za predsjednika RS ili člana Predsjedništva BiH.

– To će se znati do jula. Još uvijek traju razgovori opozicije. Postoji taj raniji dogovor da dvije osobe koje budu imale najveću popularnost budu kandidati, jedna od njih je svakako Jelena Trivić, a da li će SDS prihvatiti da to budem ja kako to predviđaju istraživanja ili će predložiti nekoga drugog ostaje nam da vidimo. U svakom slučaju ja idem na izbore, a da li ću biti nosilac liste svoje liste ili kandidat za člana Predsjedništva BiH ili predsjednika RS nije još uvijek poznati – rekao je.

U slučaju da bude predložen, spreman je prihvatiti odgovornost.

– Ja nisam nikad bježao od bilo kakve odgovornosti, pa tako ne bih ni od te, ali u isto vrijeme nisam se nikada ni borio za bilo kakve funkcije, jer moj ugled u narodu ne ovisi od bilo kakve funkcije i iskreno se nadam da će to narod prepoznati. Ako kažu u opoziciji Vukan treba biti kandidat ja sam to spreman prihvatiti – kazao je.

Najavio je učešće njegove liste i za nivo Narodne skupštine RS i Parlamentarne skupštine BiH, s tim da još uvijek nije siguran da li će samostalno nastupati na nivou BiH ili kao dio neke koalicije, prenosi Avaz.

srpskainfo.com

Povezane vijesti

Sve što je vlast Srpske obećala, ništa nije ispunila /VIDEO/

admin

Na pomolu svadba: Ženi se Nebojša Vukanović

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Zvali su ga “hercegovački Draško”, a sad ga zovu “mali Vukan”: Student pomeo na izborima iskusne političare i postao NAJMLAĐI POSLANIK U SRPSKOJ

admin

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

admin