Grad Trebinje
Republika Srpska

Zašto vlast ćuti oko uvođenja sankcija Rusiji?

Zašto vlast ćuti i ne daje nikakve informacije oko uvođenja sankcija Rusiji preko predstavnika Republike Srpske u različitim tijelima Savjeta Evrope odnosno drugih međunarodnih organizacija, upitao je predsjednik SDS Mirko Šarović. 

“Jasno je da je doneseno više od 20 mjera za koje su glasali predstavnici BiH u Savjetu Evrope i drugim međunarodnim tijelima koja su uvela sankcije Rusiji i pojedincima a da javnost nije obaviještena. Javnost o tome nije obaviještena iako su u mjerama učestvovali predstavnici iz Republike Srpske. Ambasadori koji su u tome učestvovali ili članovi parlamentarnih delegacija su predstavnici aktuelne vlasti iz RS ali vlast sada ćuti i pravi se nemušta”, poručio je Šarović.

On kaže da je potpuno nedopustivo i nemoralno da se u javnosti predstavljaju kao neko ko neće uvoditi sankcije, a iza leđa varaju i glasaju za uvođenje sankcija.

“Dok se u javnosti ‘prave važni’ i pričaju kako prate Srbiju, ovakvom politikom aktuelna vlast u stvari izlaže Srbiju kao metu, jer je ona sada jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji”, zaključio je predsjednik SDS.   

(BN)

Komentar