Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

“Kolo srpskih sestara” doniralo prigodne poklone bebama

“Kolo srpskih sestara” Trebinje doniralo je danas bebama koje dolaze na BCG vakcinu u trebinjsku Bolnicu prigodne poklone povodom Nikoljdana.

Načelnik Odjeljenja za pedijatriju i neonatologiju Bolnice Trebinje Ljiljana Buha istakla je da ovo udruženje, kao i za svakog Svetog Nikolu, donira djeci hospitalizovanoj na ovom Odjeljenju prigodne poklone.

“Međutim, ove godine naše Odjeljenje je pretvoreno u kovid, te takva posjeta nije moguća. Odlučili smo da ovaj put prigodne poklone dobiju bebe koje dolaze na BCG vakcinu”, rekla je doktor Buha.

Ona je dodala da je u trebinjskom porodilištu kao i u niz drugih porodilišta u Republici Srpskoj, vakcinisanje ovom vakcinom je kampanjsko.

“U ampuli je 20 vakcina, otvorena ne može da stoji, a mi nažalost, dnevno imamo rođenu jednu do dvije bebe, rjetko više”, navela je doktor Buha.

Ona je istakla da su u trebinjskom porodilištu ove godine, do danas, rođene 273 bebe i da se tendencija pada nataliteta nastavlja.

Članice “Kola srpskih sestara” Trebinje danas su uručile i prigodne poklone za medicinske radnike i osoblje koji rade na kovid odjeljenju na pedijatriji.

Povezane vijesti

Doktor Ljiljana Buha: Trebinjskoj pedijatriji uručena vrijedna donacija (Audio)

admin

HIGIJENA NOSA Ispiranje rastvorima na bazi morske soli treba da postane DNEVNA RUTINA

admin