Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska Video

Buran nastavak sjednice NSRS – Begija Smajić napala Vukanovića zbog “vojne uniforme”, dobila žestok odgovor (Video)

Ovo je najskandaloznija izjava, Vi se morate izviniti VSRS i svim građanima RS-a, kazao je Petković obraćajući se zastupnici Smajić. Nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) i danas je započela burno.

Juče je posebnu pažnju javnosti izazvao poslanik Nebojša Vukanović koji je na sjednicu došao u maskirnoj jakni, nakon čega su uslijedile brojne reakcije, a između ostalih, oglasio se i odbornik Kluba “Moja adresa: Srebrenica” u Skupštini Općine Srebrenica Ćamil Duraković čiju je ostavku zatražio jučer Vukanović.

Na početku današnje sjednice za riječ se javila zastupnica u NSRS Begija Smajić.

Ona je rekla da Ćamil Duraković juče nije niti jednog momenta iskazao svoje nezadovoljstvo što je smijenjen sa funkcije predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica, te da misli da mu je Vukanović podigao rejting.

– On je istakao samo svoje nezadovoljstvo, kao i nezadovoljstvo svih žrtava genocida što ste obukli uniformu vojske Republike Srpske koja je osuđena za zločin genocida u Srebrenici. Prije svega kao čovjek želim da istaknem činjenicu da ne osuđujem srpski narod za zločin genocida, ali očekujem od srpskog naroda da se distancira od onih koji su činili zločin genocida. Način da se distancirate od onih koji su činili genocid jeste da ne nosite tu uniformu – rekla je zastupnica Smajić.

Odmah se za riječ javio i Vukanović koji je rekao kako je riječ o jakni koja se može kupiti u svakom shopu, te da je njom htio poslati samo poruku lideru SNSD-a Miloradu Dodiku o “lažnom patriotizmu”.

– Koliko ja znam gospođo Smajić komandant Armije RBiH je osuđen za ratne zločine u Hagu i proceusiran. I procesuirani si i komandanat Petog korpusa i komandant Trećeg korpusa, iako Bošnjaci i Hrvati čine uglavnom sve inspektore SIPA-e. To što Vi niste odali počast žrtvama u Čemernom ili bilo kojem drugom mjestu, gdje je bilo zločina koje su Vaše udružene snage počinile. Ono je bila maskirna jakna, koja se može kupiti u svakom shopu bez ikakve obilježja, bez ičega. Cilj je bio da se razoruži lažna patriotska priča Milorada Dodika na kojoj manipuliše narodom 15 godina. Vi poštujte žrtve…. Dolazim iz Trebinja gdje smo viteški branili grad. Ogradite se Vi od Ćamila Durakovića i ljudi sličnih njemu – istakao je Vukanović.

Odmah za riječ se i javio potpredsjednik NSRS, Milan Petković koji je optužio zastupnicu Smajić da je nazvala VSRS genocidnom.

– Ovo je najskandaloznija izjava, kolegica Smajić je rekla da je VSRS optužena za genocid. Vi se morate izviniti VSRS i svim građanima RS. Vojska RS je oslobodilačka, slobodarska, vojska koja nije osuđena, ta vojska čini i dan danas ove žalosne oružane snage BiH. Ako je pojedinac činio zločin i za to odgovarao ja ga prezirem i smatram da je to njegova lična sramota, ali nije to sramota vojske RS. Vojsku RS niko nije osudio, a najmanje možete Vi ili bilo koji drugi pojedinac. Zahvalan sam svim čestitim vojnicima RS, koji su branili i stvorili RS. I vi primate platu ove RS, i ne možete vojsku nazivati genocidnom… Ona to nije. Očekujem Vaše izvinjenje – rakao je Petković.

Povezane vijesti

Sve što je vlast Srpske obećala, ništa nije ispunila /VIDEO/

admin

Na pomolu svadba: Ženi se Nebojša Vukanović

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Zvali su ga “hercegovački Draško”, a sad ga zovu “mali Vukan”: Student pomeo na izborima iskusne političare i postao NAJMLAĐI POSLANIK U SRPSKOJ

admin

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

admin