Grad Trebinje
Estrada i Jet Set

“CRVENO VINO JE MOJA SLABOST” Nataša Ninković o problemu u poslu, djeci i poroku

Dramska umjetnica Nataša Ninković glumačkim bravurama boji svaku ulogu, a u privatnom životu šarmom i harizmom nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Za neke hladna, za druge odvažna i hrabra. Nataša se nikada nije povijala i glasno je iznosila stavove. Boli je nepravda i na nju nikada ne može da se ogluši. Sebe opisuje kao nekog ko umije druge da sluša i u čijim gestovima uživa.

– Ja sam veliki romantik. Ali, više su meni priređivali takve trenutke, što sam nekako i očekivala – kaže Nataša Ninković i otkriva šta je povređuje.

Nepravda u svakom obliku. Povređuju me razne stvari, izdaja, nelojalnost, zavist, tj. njene posljedice u obliku laži i pohlepe. Nečasni motivi zakamuflirani u tzv. ljubav ili drugarstvo. Volim jasne i čiste odnose i uglavnom takve imam, ali potkradu se zablude i greške.

Na pitanje koja je vrlina danas zaboravljena, Nataša smatra da su to poštenje i lojalnost.

I kad se desi, često ga preimenuju u naivnost, da ne kažem glupost. Jer, lični interes je iznad svega – istakla je ona.

Prema njenim riječima glumačka zrelost joj je donijela nešto što zovu zanat.

– I nesigurnost je nestala, pa češće dolazim, kad to okolnosti dozvole, do “igre”, što je najljepše u našem poslu. Naravno da mi je stalo i da to dopre do gledaoca, ali rukovodim se isključivo sopstvenim osjećajem i ukusom. To se isto dešava i na privatnom planu, pošto je to povezano i reflektuje se jedno na drugo. Koliko mi privatno iskustvo, direktno ili indirektno, pomaže za glumu, nekad mi se čini da su karakteri koje igram, komadi kojima se bavim mnogo više uticali na moj lični karakter – rekla je ona i dodala:

– Ja sam neko ko je uvijek, na neki način, birao šta će da igra. Ali, i to je na neki način privid, jer birate od onoga što vam je ponuđeno. Prije svega me interesuje samo štivo, pa potom ko to režira, ko su partneri. Partner je mnogo bitan u našem poslu, jer gluma je prije svega timska igra, tako da bez partnera ne postojite. A i kriterijumi su se promijenili, ne toliko kod mene, koliko ih je promijenilo vrijeme u kome živimo. Jedva raspoznajete šta je uspjeh, a šta neuspjeh! U tom konglomeratu svega i svačega što nam je ponuđeno, sve nađe svoju publiku i proglasi se recimo “gledanim”, što naravno ne znači kvalitet, jer naša publika nije njegovana dubokim sadržajima. Naprotiv, godinama se radilo na nečemu što zovemo “laka zabava”. Mislim da nikada nije bilo teže izboriti se za neke visoke, nekad podrazumjevajuće, kriterijume.

Na pitanje koje vrijednosti njeguje u svojoj porodici, Nataša je odgovorila:

– Što se tiče djece, što ste im usadili do sedme godine, usadili ste. Poslije toga oni imaju u odnosu svojih roditelja uzorak i format koji slijede. Trudili smo se da budu dobri, ispravni ljudi. Mislim da su osobe koje su naučile da istinska ljubav, posvećenost i strast pokreću stvari. Da laka zarada i brz uspjeh ne postoje, da su to samo zvečkice koje zamagljuju pogled!

Život kako naglašava ne može da zamisliti bez svojih najbližih, a jedne navike bi voljela da se oslobodi.

– Voljela bih da ne želim i nemam ovakvu potrebu za cigaretama – iskrena je ona, koja priznaje da se ne može baš pohvaliti kulinarskim umijećem, ali je priznala u čemu uživa:

– Uživam u dobrom crvenom vinu i sirevima! Crveno dobro vino je postalo moja slabost i strast, a dobri sirevi su uvijek bili tu – rekla je ona.

Prema njenim riječima privilegiju da je dobro poznaje samo ima odabrani krug ljudi.

– Moji najbliži, znači porodica i prijatelji. Premda, onaj ko hoće, može da vidi sve što hoće jer sam dosta transparentna – iskrena je Nataša, koja u budućnosti priželjkuje zdravlje i malo sreće koja je uvijek neophodna.

Nataša je otkrila i kojim se moto vodi u životu.

– Mijenjaju se, zavisno od perioda i situacije, ali u principu nisam osoba koja se vodi raznim krilaticama. Prva koja mi pada na pamet – i danas će sutra biti juče. I kad su dobre i kad su loše stvari u pitanju, dobro je to znati – naglasila je ona za crnogorsku “Graciju”, prenosi Blic.

Živimo u vremenu instant vrijednosti

Na pitanje koje strahove u njoj budi savremeni način života, Nataša je odovorila:

– Živimo u vremenu instant vrijednosti, senzacije, lake zarade, u smislu kladionica, kazina, bit ili već kakvih virtuelnih zarada, što više nego ikad govori koliki je danak neulaganja u obrazovanje, sisteme vrijednosti, ne samo kroz školsku ustanovu već kroz razne društvene medije. To je i globalni problem, ne samo naš, ali pošto smo mi mali, inferiorni i neobrazovani, kod nas se najlakše zapate takve stvari. Veliki igrači, mislim na prave, a ne na prividne i šarlatane, gomilaju bogatstvo i znanje i pravi se jaz iliti čitav bezdan između njih i nas malih pijuna.

Povezane vijesti

INTERVJU SA NATAŠOM NINKOVIĆ Glumica koja je Holivudu rekla “NE”

admin

Drznula se da prozove Natašu Ninković: “Čega se pametan stidi…”

admin

MNOGE NEDOUMICE RJEŠAVA UZ POMOĆ PSIHOLOGA Nataša Ninković o odlasku sinova u inostranstvo

admin