Grad Trebinje
Hercegovina

Cvijanović: Duhovni centar Mrkonjići značajan i za Hercegovinu i za Srpsku

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da je novoizgrađeni Duhovni centar Mrkonjići kod Trebinja velika stvar ne samo za Hercegovinu nego i za Republiku Srpsku.

Cvijanović je istakla da je srećna što je u prethodnom periodu, kroz institucije na pozicijama na kojima je bila, mogla da učestvuje i doprinese postojanju veličanstvenog Duhovnog centra Mrkonjići.

Prema njenim riječima, na ovaj način je iskazan osjećaj i odgovornosti i pažnje prema namjeri da tu bude ženski manastir, sestrinstvo da zaživi.

– To je mali doprinos za veliku stvar – rekla je Cvijanović novinarima u Mrkonjićima nakon Svete arhijerejske liturgije koju je u Duhovnom centru Mrkonjići povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog služio Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Ona je izrazila zahvalnost lokalnim vlastima koje su uvijek izlazile u susret svim potrebama građana, ne samo u infrastrukturnom smislu nego i u duhovnom, čvrsto sarađujući sa Srpskom pravoslavnom crkvom i birajući stvari koje treba da budu prioriteti.

– Srećna sam što je ovo jedan od prioriteta koji je danas dobio svoju funkciju, što nas je okupio ovdje u dobroj vjeri – rekla je Cvijanović.

Ona je poručila da je počastvovana što je u Mrkonjićima i što može da podijeli sa narodom Hercegovine, ali i svim dobrim ljudima širom svijeta ovaj veliki događaj i ponos koji osjeća.

Prvoj liturgiji u novoizgrađenom Duhovnom centru, osim predsjednice Srpske, prisustvovali su direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović, rukovodstvo grada Trebinja i veliki broj vjernika.

Duhovni centar Mrkonjići vrijedan je oko 2,5 miliona KM, a sredstva su obezbijedile vlade Republike Srpske i Srbije i grad Trebinje.

U Mrkonjićima se danas proslavlja praznik Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

RTRS

Povezane vijesti

Patrijarh Porfirije: Monaški život u Mrkonjićima – dar Božiji

admin

I Gačani krenuli na poklonjenje svetitelju: Na putu vjere i ljubavi 34 hodočasnika

admin

Otvorena manifestacija “Dani Svetog Vasilija”

admin

Za ime Svetog Vasilija vezuju se mnoga čuda (Video)

admin

DANAS SVETI VASILIJE OSTROŠKI Ne mogu se izbrojati razna čudesa koja je Gospod preko njega učinio

admin

“Bezbroj čudesa svetitelja” Episkop Joanikije u besjedi o Svetom Vasiliju Ostroškom ističe da je on i danas prisutan u narodu

admin