Grad Trebinje
Region

Dačić: Da li Grigorije želi da bude vladika ili predsednik

Ideja da se vladika Grigorije kandiduje na predsedničkim izborima nije nova – on se možda sada po prvi put konkretnije oglasio o tome, a čini se i da neka “druga grana” predlaže predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) za kandidata opozicije, rekao je za Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Što se tiče vladike Grigorija, svaki građanin može da učestvuje na izborima, samo se postavlja pitanje da li želi da bude vladika ili da bude predsednik, rekao je Dačić i dodao da „neka druga grana“ opozicije izgleda želi da predsednički kandidat bude predsednik SANU.

„Ništa tu ne treba da nas iznenađuje“, ocenio je Dačić i podsetio da u skupštinskoj većini postoji želja da se nastavi međustranački dijalog, ali da sa Evropskim parlamentom tek treba da se utvrdi format, učesnici i teme.

„Ne želim da se bavim metafizičkim pitanjima – u 2022. godini imamo redovne predsedničke i beogradske izbore, a parlamentarni izbori mogu biti održani u svakom trenutku“, rekao je Dačić i podsetio na okolnosti od pre osam godina, kada je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić podneo ostavku na tu funkciju „kako bi bio nosilac liste, a sada se isto to prebacuje (Aleksandru) Vučiću“.

„Kažu, to sad Vučić zloupotrebljava, kao da Tadiću to nije odgovaralo“, zapitao se Dačić, odgovarajući na pitanja o međustranačkom dijalogu i izbornim uslovima.

„Tito je nekada govorio da narod koji ima ovakvu omladinu, ne mora da brine za svoju budućnost, a ja bih parafrazirao sa – vlast koja ima ovakvu opoziciju nema razloga da brine za svoju budućnost, zato sam ih i nazvao amaterima“, rekao je Dačić

Povezane vijesti

Vladika Grigorije DAO ODGOVOR na pitanje DA LI TREBA DA SE RADI NA CRVENO SLOVO i ovo objašnjenje prilično će vas iznenaditi

admin

Grigorije: Gore bi bilo da ćutim i gledam nepravdu nego da grešim u procenama

admin

Krsna slava Fondacijе ”Svеti Vukašin” (Foto)

admin

Predstavljena knjiga o vladici Atanasiju: Čovek koji je bio događaj (Foto)

admin

MNOGO SKUPA SLIKA! Vladika Grigorije u društvu legendi srpskog sporta

admin

Vladika Grigorije o Šešelju: Mlohavi i ćosavi vojvoda doušnik

admin