Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik: Izvinjavam se Banjalučanima ako su mislili da prijetim

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik bio je gost N1.

Dodik je u razgovoru istakao kako se izvinjava svakome ko je njegove izjave nakon pobjede Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke shvatio kao prijetnju, da je on čovjek sa dosta emocija, da ima pravo na grešku i da nije sretan sa nekim svojim izjavama.

“Učiniću sve da Banjaluka ostane dominantna i da se gradi, ja sam tamo rođen, i bez obzira na to što se ne slažem s ovim gradonačelnikom”, kazao je.

Na pitanje voditeljke zašto prijeti u svojim izjavama kazao je da nikad nikom nije prijetio te da su to priče koje služe za spekulaciju.

“Rekao sam da nisam najsretniji sa svojim izjavama”, ponovio je lider SNSD-a.

Istakao je i da ne pamti svoje izjave niti sebe gleda, a o izjavi u kojoj je rekao kako “ni Ajnštajna ne bi podržao za gradonačelnika”, kazao je da ne bi i da je to demokratija.

“Eto im mladi ljudi, ali te mlade neću podržati. Nisam ga (Draška Stanivukovića) potcijenio, nego ga je Banjaluka, koja ga je izabrala. Ovo je sasvim demokratski stav i imam pravo kao predsjednik partije da kažem šta se može a šta ne podržati”, poručio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na pitanje hoće li mijenjati zakon kako bi bila oslabljena uloga gradonačelnika rekao je kako će biti uvedeni određeni propisi da bi se napravile efikasnim lokalne zajednice i da će to biti univerzalno.

“Treba da se razriješe neke procedure, da ne bi bilo zastoja i da lokalne zajednice ne bi ispaštale. Mislim da će određene odredbe o zakonu o lokalnoj samoupravi u smislu bržeg djelovanja da ako neko ne dobije većinu za šest mjeseci, onda je da date skupštinskoj većini da izvrši određene procedure za neka od tih pitanja. Ako se ne odobri novac za finansiranje grijanja na primjer, i ako gradonačelnik u Doboju neće da dozvoli da budu povećana, onda će skupština biti ovlaštena da donese odluku”, objasnio je Dodik.

Na pitanja u vezi sa Stanivukovićem Dodik je odgovarao sa “imate li ozbiljno pitanje, pustite me”, zatim “dosadni ste s tim pitanjem, dajte nešto pametnije”.

“Mene ne interesuje Stanivuković, neću da ga podržim, nije moj gradonačelnik, ja živim u Laktašima. Mi smo dobili izbore, pobijedili smo u 45 opština u BiH, 42 opštine u RS, u pet gradova u RS smo pobijedili”, izjavio je te tu rečenicu ponavljao skoro do kraja emisije na svako pitanje.

(N1)

Povezane vijesti

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Sve je odavno jasno: Dodik radi sve po nalogu Zapada (Video)

admin

Šmitovo priviđenje ili DODIKOVO OTRJEŽNJENJE: Njemački diplomata šokirao izjavom da Banjaluka ide u racionalnijem smjeru

admin

Odmazda zbog sankcija ili zaštita interesa BiH: Šta je razlog Dodikovom VETU NA SPORAZUM o trgovini s Britanijom

admin

Šta je vlast Srpske dužna hrvatskim službama?!

admin

Nema više “Despota” pred Vladom RS, je li prošla opasnost po Dodika?

admin