Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik: Na sceni pokušaj rušenja Republike Srpske

Pokušaji ugrožavanja njegovog života su dostigli novo koji Srpska ne može da dozvoli. Oni Srbi koji pristaju da budu podanici međunarodne zajednice su kupljeni i prodati.

Rekao je ovo predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, nakon sastanka sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milanom Tegeltijom u Banjaluci.

On je rekao da je sve ovo pokušaj rušenje Republike Srpske, te da je Srpska ugrožena od svakodnevnih pokušaja napada koji dolaze iz političkog Sarajeva i od međunarodne zajednice.

– Mi treba da se ovdje zaštitimo kako nam taj politički monstrum Srajevo ne bi mogao ništa. Vidjeli smo da oni žele da naprave novi zakon o VSTS i da ostale reforma ne treba da se provede i traži se da se o tome glasa samo u Pralmentu BiH. Prva mjere je da mi za to nećemo glasati – rekao je Dodik.

Dodaje da su svi Srbi koji brane interes Republike Srpske ugroženi, poput Tegeltije, te da i on i ostali dobijaju svakodnevne prijetnje smreću.

– Poruke o ubistvim mene i drugih su svakodnevne, ko god je pokušao da radi u interesu Republke Srpske će proći na taj način. Oni koji nisu vidlji a Srbi su to znači da su kupljeni. Pozivam sve Srbe u instituciojam BiH da se čuvaju političkog Sarajeva – rekao je on.

Ono što smo imali priliku da čujemo jeste alarmanto, jer ako bilo ko kaže da se osjeća ugroženo i da ne može da obajvaljh poslove, to treba da se riješi. Ovo je ambijent u kome se teško funkcioniše, stalno se vodi hajka protiv kadrova iz Republike Srpske, te nam treba temeljna reforma – poručila je predsjednica Cvijanović.

Kaže da je ovaj sastanak sazvan da oni kao predstavnici Republike Srpske pozvali Tegletiju da ih upozna sa svim navodima koji se ovih dana pojavljuju u javnosti. Preneneražene sam stzvarima koji sam čula, a poslebno tim što neko ne može da funkiconiš – rekla je ona.

Tegletija je poručio da će konačnu odluku o svojoj ostavci donijeti sutra.

– Ja sam neko ko je izbarana iz RS kao član VSTS. Ja sam ih obavijesto o svemu o čemu ste imali priliku da vidite ovih dana, što se mene tiče uslovi u VSTS, postaju nemogući. Ja kao osoba na takve uslove na mogu da pristanem jer to nisu uslovi koji mi omugućavaju da časno i poštenio radim svoj posao – rekao je Tegeltija, dodajući da sve radi zakonito.

Povezane vijesti

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Sve je odavno jasno: Dodik radi sve po nalogu Zapada (Video)

admin

Šmitovo priviđenje ili DODIKOVO OTRJEŽNJENJE: Njemački diplomata šokirao izjavom da Banjaluka ide u racionalnijem smjeru

admin

Odmazda zbog sankcija ili zaštita interesa BiH: Šta je razlog Dodikovom VETU NA SPORAZUM o trgovini s Britanijom

admin

Šta je vlast Srpske dužna hrvatskim službama?!

admin

Nema više “Despota” pred Vladom RS, je li prošla opasnost po Dodika?

admin