Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodikovo istorijsko “NE” Putinu? – Opozicija RS-a zahtijeva od Dodika da kaže u NSRS da li je BiH uvela sankcije Rusiji

Vučić je rekao da je BiH uvela sankcije Rusiji dajući na 23 deklaracije pozitivno mišljenje protiv Rusije, ali da ne misli da to ima veze s Republikom Srpskom

Ko laže: Aleksandar Vučić ili Milorad Dodik? Odgovor na ovo pitanje trebala bi uskoro dati Narodna skupština Republike Srpske. Opozicione stranke, naime, zahtijevaju da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pred poslanicima parlamenta Srpske kaže da li je Bosna i Hercegovina uvela sankcije Rusiji ili ne.

POSEBNA SJEDNICA

Ovaj zahtjev je došao nakon što je Dodik rekao da BiH nije uvela sankcije Rusiji iako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi suprotno. Podsjećamo, Vučić je prije nekoliko dana kazao kako je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji nakon što je počeo sukob u Ukrajini.

Vučić je rekao da je “BiH uvela sankcije Rusiji dajući na 23 deklaracije pozitivno mišljenje protiv Rusije, ali da ne misli da to ima veze s Republikom Srpskom”. Isto je potvrdio i visoki predstavnik Evropske unije za zajedničku spoljnu politiku i bezbjednost Josep Borrell.

– To što je napravljeno ne pomaže BiH i to će je dodatno podijeliti. Tačno se zna ko na koji način ovdje odlučuje. U tom nekom pogledu postoje spekulacije. Da li je BiH uvela ili nije sankcije Rusiji? Formalno-pravno niko ne može dokazati da jeste, rekao je Dodik.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Miladin Stanić ističe da će već na sljedećoj redovnoj sjednici parlamenta Srpske, koja je zakazana za 31. maj, skupljati potpise parlamentaraca kako bi se održala posebna sjednica sa jednom tačkom dnevnog reda: razjašnjenje da li je BiH uvela sankcije Rusiji ili ne.

– Ta tema mora doći na dnevni red i ne vidim razlog zašto bi SNSD izbjegavao sjednicu.

Ako je istina ono što je Vučić rekao, da je sve urađeno mimo Dodikove volje, zašto onda on ne izađe pred poslanike i to objasni, pita Stanić

S obzirom na to da izbjegavaju sjednicu, to me navodi na samo jedan zaključak, a to je da je sve urađeno uz njihovu saglasnost, tvrdi Stanić.

JEFTIN SPIN

Potpredsjednik NSRS-a i poslanik SNSD-a Denis Šulić kaže da zahtjev opozicije smatra populističkim. On ističe da je opozicija u više navrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske pozivala da se uvedu sankcije Rusiji.

– Ovo je još jedan pokušaj jeftinog spina javnosti od strane opozicije koja nema nikakve ideje, nikakvog programa za razvoj i rast Srpske, pa pokušava da na raznim spinovima zadobije jeftine političke poene kako bi opstala na političkom nebu Srpske. Siguran sam da će građani to prepoznati i kazniti ih na izborima. Posebna sjednica će biti zakazana ako opozicija prikupi 28 potpisa poslanika za njeno održavanje, istakao je Šulić.

Goran Dakić/oslobođenje.ba

Povezane vijesti

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Sve je odavno jasno: Dodik radi sve po nalogu Zapada (Video)

admin

Šmitovo priviđenje ili DODIKOVO OTRJEŽNJENJE: Njemački diplomata šokirao izjavom da Banjaluka ide u racionalnijem smjeru

admin

Odmazda zbog sankcija ili zaštita interesa BiH: Šta je razlog Dodikovom VETU NA SPORAZUM o trgovini s Britanijom

admin

Šta je vlast Srpske dužna hrvatskim službama?!

admin

Nema više “Despota” pred Vladom RS, je li prošla opasnost po Dodika?

admin

Komentar