Grad Trebinje
Republika Srpska

Eskobar sa Spajićem: Pohvale za rezultate u konsolidaciji javnih finansija

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić sastao se u Stejt Dipartmentu sa zamjenikom pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i izaslanikom za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom koji je pozdravio napore koje crnogorska Vlada i Ministarstvo finansija ulažu u oporavak ekonomije, saopšteno je iz tog resora.

Eskobar je, kako kažu u Ministarstvu, čestitao Spajiću na sjajnim rezultatima koje je postigao u konsolidaciji javnih finansija.

Sagovornici su razgovarali o osnaživanju strateškog partnerstva između dvije zemlje, kao i o unapređenju bilateralne saradnje i ekonomskih veza. Spajić je zahvalio Eskobaru na doprinosu i naporima koje ulaže u jačanje partnerskih veza između Crne Gore i SAD.

„Crna Gora ima izvanredan potencijal i mogućnosti za ubrzani razvoj, naročito sada kada je konsolidovala svoje javne finansije i kada imamo ekonomski rast od 13 odsto. Uvjeren sam da ćemo odličnom saradnjom sa SAD i zalaganjem specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, Eskobara, moći dodatno da osnažimo našu ekonomiju i omogućimo našim građanima da dostignu nivo životnog standarda koji postoji na Zapadu, u Evropskoj uniji (EU) i SAD“, poručio je Spajić.

Izaslanik za Zapadni Balkan, Eskobar, pozdravio je napore koje crnogorska Vlada i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja ulažu u oporavak ekonomije, koja je snažno pogođena pandemijom kovid-19 i čestitao Spajiću na sjajnim rezultatima koje je postigao u konsolidaciji javnih finansija.

On je istakao da Crna Gora u SAD ima partnera i saveznika, te da nova administracija SAD podržava evropske integracije i prozapadni spoljnopolitički kurs Crne Gore.

Spajić je predstavio sagovorniku program reformi „Evropa sad“ koji će omogućiti podizanje životnog standarda za sve građane Crne Gore, kao i planove za razvoj u oblasti FinTech-a i digitalizacije.

„On je istakao da su ekonomska stabilnost i bolji životni standard svih građana ključ u prevazilaženju vještački izazvanih podjela i tendencioznog podizanja tenzija koje za cilj imaju prikupljanje jeftinih političkih poena i pokušavaju da Crnu Goru drže zarobljenu u tridesetogodišnjim rovovima iz kojih političke elite brane samo svoj privatni kapital stečen višedecenijskim netransparentnim i koruptivnim vođenjem javnih finansija“, zaključeno je u saopštenju.

Povezane vijesti

Tegeltija u Bijeloj kući: Srpska ne želi niti planira secesiju

admin

“BiH NAJKORUMPIRANIJA U EVROPI” Eskobar poručio da političari korupciju kriju iza pojma “nacionalni interes”

admin

Dva najbolje ocijenjena ministra Vlade CG osnivaju pokret

admin

Briga za korupciju ili PORUKA “NEPOSLUŠNICIMA” Eskobar oštro poručio da se ne treba sastajati sa korumpiranim zvaničnicima u BiH

admin

Escobar o BiH: Ne trošiti vrijeme na sastajanje s korumpiranim liderima

admin

Eskobar: Ne postoji nikakva mogućnost da se Republika Srpska otcijepi

admin