Grad Trebinje
Republika Srpska

Ikona pohranjena u sef u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva

Ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija predao je danas ikonu koju je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, rečeno je Srni u Kabinetu srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Ikona je pohranjena u sef u Kabinetu srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Na pitanje Srne da li su dobili odgovore iz Ambasade Ukrajine u BiH na zahtjev o dostavljanju informacija u vezi sa ikonom, iz kabineta su naveli da uprkos tome što se nastavlja sa raznim insinuacijama i iznošenjem neistina, iz Ambasade nisu dobili tražene informacije.

– Ambasadi Ukrajine u BiH obratili smo se preko Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, ali još nismo dobili nikakve dokaze na osnovu kojih zasnivaju svoje tvrdnje da je ikona kulturna baština te zemlje, niti da se nalazi na listi otuđenih artefakata – istakli su iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Kabinet srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH zatražio je od Ambasade Ukrajine u BiH da navedu relevantne informacije u vezi sa ikonom koja je poklonjena šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu prilikom nedavne posjete Istočnom Sarajevu.

Od Ambasade Ukrajine u BiH je zatraženo da pojasni na osnovu čega bazira tvrdnje da je ikona kulturna baština ove zemlje, da iznese relevantne dokaze koji nisu bazirani na internet izvorima, te da objasni i predoči dokaze kome i u kojem periodu je ona pripadala ukoliko ih posjeduje.

Prema saznanjima Kabineta, predmetna ikona se ne nalazi ni na jednoj listi zaštićenog, izgubljenog ili otuđenog kulturnog blaga niti jedne zemlje.

SRNA

Povezane vijesti

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Sve je odavno jasno: Dodik radi sve po nalogu Zapada (Video)

admin

Šmitovo priviđenje ili DODIKOVO OTRJEŽNJENJE: Njemački diplomata šokirao izjavom da Banjaluka ide u racionalnijem smjeru

admin

Odmazda zbog sankcija ili zaštita interesa BiH: Šta je razlog Dodikovom VETU NA SPORAZUM o trgovini s Britanijom

admin

Šta je vlast Srpske dužna hrvatskim službama?!

admin

Nema više “Despota” pred Vladom RS, je li prošla opasnost po Dodika?

admin