Grad Trebinje
Republika Srpska

Krunić: Vlast je pokazala koliko ima brige za borce

“Zaključci vlasti koji su sinoć izglasani na posebnoj sjednici o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite, sve su osim konkretne, jasne i nedvosmislene podrške boračkim kategorijama”, rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske LJubiša Krunić.

S druge strane, kaže Krunić, prijedlozi opozicije su bili upravo takvi. Žalosno je što je vlast još jednom pokazala koliko malo brige i razumijevanja ima za boračku populaciju. 

Krunić je istakao da su, da je bilo volje i želje da se riješe boračka pitanja, zaključci opozicije morali biti usvojeni. 

– Kad nešto nećeš da uradiš, formiraj Radnu grupu: ukratko tako bi se moglo okarakterisati ono što je vladajuća većina usvojila. S druge strane, mi i dalje insistiramo da se donese odluka da borački dodatak za svaki mjesec proveden u ratu ne smije biti niži od 5 KM, da se riješi pitanje zapošljavanja 1600 potomaka poginulih boraca, potpuno da se riješi stambeno pitanje boraca, kao i njihova zdravstvena zaštita, da mladi vojnici koji su biološki ispunili uslove da se od 1992. do 1995. godine pridruže vojsci i koji su bili na prvim borbenim linijama budu kategorizovani u I kategoriju, kao i da opštine putem BORS i Odjeljenja za boračko – invalidsku zaštitu izvrše reviziju kategorizacije boraca – rekao je Krunić. 

On je rekao da su to zahtjevi od kojih opozicija neće odustati. 

– Ova posebna sjednica nije kraj naše borbe da se onima koji su odbranili Republiku Srpsku omoguće uslovi za dostojanstven život. Postoji još parlamentarnih, ali i vanparlamentarnh mehanizama da ostvarimo taj cilj. Mi odlično razumijemo položaj naših saboraca, jer smo mnogi bili na prvim linijama i dali krv za našu otadžbinu. S druge strane, iako i u poziciji vlasti ima onih koji su se časno borili za Republiku Srpsku, teže im je da shvate položaj boraca, jer stoji činjenica da ih vodi i odluke u ime svih njih donosi jedan dezerter – istakao je Krunić. 

(BN)

Povezane vijesti

Narod Hercegovine se budi: Dosta je bilo tiranije

admin

Narodni poslanici razgovarali sa građanima u Trebinju (FOTO/VIDEO)

admin

Krunić: Korupcija, kriminal i siledžijstvo u stranačkim redovima Ujedinjene Srpske

admin

Krunić o boravku Trišić Babić u Parizu “Dok druge naziva soroševcima, Dodikovi najbliži saradnici obilaze konferencije”

admin

Neobjašnjivo je da Čubrilović zove Čovića i Bakira

admin

Trivić u Gacku: “Jedan dan prave vojsku Republike Srpske, drugi pozivaju Izetbegovića i Čovića na svečanu govornicu”

admin