Grad Trebinje
Video Region

Marko Atlagić napao u parlamentu i vladiku Grigorija

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić u naletu napada na kandidata za gradonačelnika Vladetu Jankovića, optužio je vladiku Grigorija da je hercegovački tajkun. Samo zato što je podržao Jankovićevu kandidaturu.

Danima unazad glavna tema razgovora u Skupštini Srbije nije ono što se nalazi na dnevnom redu, već isključivo kritika kandidata dela opozicije za predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda Zdravka Ponoša i Vladete Jankovića.

Na meti se našao i episkog dizeldorfski i nemački Grigorije, jer je javno podržao kandidaturu Vladete Jankovića i pozvao građane da urade isto.

“Budimo zato uistinu taj narod u koji vjeruje Vladeta Janković, pa zajedno s njim – kada je već došla “kosa do brusa” – probudimo svoju pravu i valjanu prirodu, za koju je došlo krajnje vrijeme da se ponovo pokaže“, napisao je vladika Grigorije u autorskom tekstu za Nedeljnik.

To je izazvalo bes poslanika Atlagića, koji je na njemu svojstven način uzvratio vladiki.

Govoreći o tome što će profesor Vladeta Janković predvoditi listu koalicije Ujedinjena Srbija na beogradskim izborima, Atlagić je rekao:

Foto: Printscreen/YouTube/СРБИН.инфо

“Poštovani Beograđani i građani Srbije podržao ga je niko drugi nego vladika Gligorije, hercegovački tajkun u crkvi. Hercegovački tajkun to svi znamo. Poštovani Grigorije odložitesvešteničku odoru i uđite u politiku. Nemojte se kriti iza crkve. Da možda, poštovani Grigorije, i vi nećete možda vladiko rušiti i premeštati spomenik Stefana Nemanje, kao što želi vaš kandidat za gradonačelnika”, rekao je Atlagić i dodao:

“Da nećete možda zaustaviti Lešće, kako ste rekli? Crni vladiko, treba biti neutralan i tražiti suživot kao episkop i toleranciju u društvu, a ne ovo što radite crni vladiko. Sramota”. 

Ovo nije prvi, a verovatno ni poslednji put da Atlagić za skupštinskom govrnicom vređa i “prišiva” svakome ko dugačije misli i govori u odnosu na predstavnike vlasti.

Profesor Atlagić se u Skupštini iskazao, pre svega, napadom na glumicu Jelisavetu Seku Sablić za koju je rekao da joj nedostaje patriotizma. Zatim je glumcu Draganu Bjelogrliću poručio da je bez stida i morala. Svojevremeno je profesorku Srbijanku Turajlić nazvao moralnom nakazom.

Ranije je pogrdnim rečima nazivao i sociologa Jovu Bakića, govorio da pljuje državu i građane Srbije, nazivao ga “govnarom“, a upućivao je uvrede i istoričarki Dubravki Stojanović, koju je, kako su preneli medije, nazvao “falsifikatorka istorije“ koju, “po zakoniku Knjaza Miloša, treba po kratkom postupku“.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Povezane vijesti

Vladika Grigorije DAO ODGOVOR na pitanje DA LI TREBA DA SE RADI NA CRVENO SLOVO i ovo objašnjenje prilično će vas iznenaditi

admin

Grigorije: Gore bi bilo da ćutim i gledam nepravdu nego da grešim u procenama

admin

Krsna slava Fondacijе ”Svеti Vukašin” (Foto)

admin

Predstavljena knjiga o vladici Atanasiju: Čovek koji je bio događaj (Foto)

admin

MNOGO SKUPA SLIKA! Vladika Grigorije u društvu legendi srpskog sporta

admin

Vladika Grigorije o Šešelju: Mlohavi i ćosavi vojvoda doušnik

admin