Grad Trebinje
Republika Srpska

MF banka uz Teatar fest „Petar Kočić“ 2022

Narodno pozorište Republike Srpske sinoć je u plavoj boji MF banke dočekalo sve posjetioce XXIV Teatar festa „Petar Kočić“ 2022 koji su tokom ove, druge takmičarske večeri uživali u predstavi „Cement Beograd“, u izvedbi ansambla Beogradskog dramskog pozorišta.

Ovaj dramski komad, koji je završnica trilogije „Cement“ Hajnera Milera, jednog od najvećih njemačkih dramaturga i pozorišnih reditelja u 20. vijeku, bavi se herojstvom danas, a upravo je to jedna od filozofija na kojima u MF banci zasnivaju poslovanje – kako u nimalo lakim i veoma izazovnim vremenima biti heroj – u službi zajednice u kojoj djeluju, a prvenstveno u oblastima kulture i umjetnosti.

„Kao domaćin večeri, MF banka je iznova pokazala svoju opredjeljenost da podržava kulturna dešavanja ne samo u Banjaluci, već i u drugim sredinama širom BiH gdje uspješno poslujemo već 12 godina. Čast nam je i zadovoljstvo biti prijatelj Narodnom pozorištu RS, pozorišnoj umjetnosti i, generalno, pružiti ruku podrške ne samo nacionalnom teatru, već i drugim brojnim kulturnim institucijama i manifestacijama. Jer, snaga zemlje se i ogleda u tome koliku su jake njene kultura i umjetnost, što je i slogan ovogodišnjeg izdanja Teatar festa“, istakao je Bojan Luburić, predsjednik Uprave MF banke.

Tradicionalni Teatar fest „Petar Kočić“ je svakako jedna od najvećih i najuticajnijih pozorišnih manifestacija na ovim prostorima. Ove godine se održava 24. put, a u takmičarskom dijelu će se predstaviti šest pozorišnih trupa sa prostora EX-Yu. Proglašenje najboljih i uručenje nagrada je na repertoaru u subotu, 11. juna, kada će festival na Velikoj sceni Narodnog pozorišta RS biti i svečano zatvoren.

Povezane vijesti

MF banka organizovala dan otvorenih vrata

admin

Dobro došli na Dan otvorenih vrata u MF banku u Trebinju!

admin

Intervju sa Bojanom Luburićem, predsjednikom Uprave MF banke

admin

Komentar