Grad Trebinje
Republika Srpska

Podržati srpskog člana Predsjedništva BiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je sve stranke iz Srpske da danas na posebnoj sjednici parlamenta podrže srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je pokrenuo zaštitu vitalnog interesa i da se na taj način onemogući ono što je zamislila Centralna izborna komisija BiH.

“Pozivam da budemo jedinstveni o tom pitanju, ali sam siguran da će biti dvotrećinska većina koja će to odbaciti i tako onemogućiti provođenje tog memoranduma kako je planiran”, rekao je Višković sinoć za Alternativnu televiziju.

On je podsjetio da su u CIK-u ljudi koji su direktno stigli sa funkcija u određenim političkim partijama, a sada su se drznuli da traže da neko vrši nadzor, što je direkto miješanje u izborni proces, te da zbog toga podržava Dodika jer je pokrenuo zaštitu vitalnog interesa Srpske.

Narodna skupština razmotriće na posebnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme /IFES/, veoma štetna po vitalne interese Srpske.

SRNA

Povezane vijesti

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Sve je odavno jasno: Dodik radi sve po nalogu Zapada (Video)

admin

Šmitovo priviđenje ili DODIKOVO OTRJEŽNJENJE: Njemački diplomata šokirao izjavom da Banjaluka ide u racionalnijem smjeru

admin

Odmazda zbog sankcija ili zaštita interesa BiH: Šta je razlog Dodikovom VETU NA SPORAZUM o trgovini s Britanijom

admin

Šta je vlast Srpske dužna hrvatskim službama?!

admin

Nema više “Despota” pred Vladom RS, je li prošla opasnost po Dodika?

admin

Komentar