Grad Trebinje
Hercegovina

Popunjeni kapaciteti kovid odjeljelja nevesinjske bolnice

Kapaciteti kovid odjeljenja Bolnice Nevesinje popunjeni su, a zdravstveni radnici ove ustanove i Doma zdravlja u ovoj opštini su na izmaku snage, izjavio je danas Srni direktor nevesinjske bolnice Velibor Milivojević.

“Naši kapacitet u kovid odjeljenju su popunjeni. Ako se situacija i dalje bude pogoršavala bićemo primorani cijelu bolnicu pretvoriti u kovid bolnicu”, upozorio je Milivojević.

On je rekao da se, prema informacijama nadležne higijensko-epidemiološke službe, očekuje veći broj nalaza testiranih koji imaju kovid simptomatologiju, te, u skladu sa tim, i dalji priliv pacijenata.

“U Bolnici Nevesinje u kovid odjeljenju trenutno se liječi 35 pacijenata. Od toga broja tri su na respiratoru, a ostali sa srednje teškom kliničkom slikom. U stalnom smo kontaktu i koordiniramo rad sa Domom zdravlja Nevesinje. Zdravstveni radnici obje ove ustanove su na izmaku snage, ali, uprkos svim otežavajućim okolnostima, uspijevamo održati visok nivo zdravstvene zaštite”, naveo je Milivojević.

On je dodao da trenutno imaju dovoljne količine lične zaštitne opreme i lijekova.

“Molimo stanovnike da poštuju preporučene epidemiološke mjere, da imaju strpljenja kada koriste usluge naše dvije ustanove i tako iskažu poštovanje za sve ovo što radimo”, poručio je Milivojević.

U Bolnici Nevesinje rano jutros od posljedica virusa korona preminuo je stariji muškarac iz Bileće.

U protekla 24 časa u Srpskoj je testirano 1.199 uzoraka, a virus korona je potvrđen kod 589 osoba. Osam lica je preminulo.

SRNA

Povezane vijesti

Porodilište zaštitni znak Nevesinja

admin

U Nevesinju nagli skok oboljelih: Najviše zaraženih koronom u jednom danu od aprila

admin

Palijativnu njegu imaju samo bolnice u Gradišci i Nevesinju

admin

Kontakt telefoni za informacije o stanju hospitalizovanih

admin

KONAČNO LJEPŠE KORONA VJESTI U jednom danu u Srpskoj više oporavljenih nego zaraženih

admin

Mladi hercegovački ljekari za ATV: “Emotivno smo slomljeni, vremena za strah nemamo jer moramo spasiti svaki život”

admin