Grad Trebinje
Region

Potpisani sporazum treba da stvori bolje prilike i očuva mir na Balkanu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, potpisan u Beloj kući, izuzetno je dobar za Srbiju, u interesu i Srba i Albanaca, te da treba da stvori bolje prilike i očuva mir na Balkanu.
“Teško da ćemo u budućnosti imati ovako dobre sporazume”, rekao je Vučić za “Pink”, povodom juče potpisanog sporazuma u Vašingtonu.

On je istakao i da je dolazak američke razvojne korporacije DFC značajan za kreditni rejting i dalji razvoj srpske privrede kroz nove investicije.

“Niko drugi na Zapadnom Balkanu to nema. Juče smo imali razgovor sa DFC-om, koji vodi Adam Bauer, veoma blizak predsedniku Donaldu Trampu, DŽaredu Kušneru. DFC je jedan od načina kako svoj novac koriste kao neku vrstu meke američke moći i za podršku zemljama sa kojima sarađuju”, rekao je Vučić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je zadovoljstvo sporazumom koji je postignut u Vašingtonu jer su njime donijeli tri i po milijarde dolara novih investicija.

“Doneli smo u Srbiju ovim sporazumom tri i po milijarde dolara novih investicija u pruge, železnice i puteve. Nismo priznali nezavisnost Kosova što je prištinska delegacija mesecima najavljivala kao cilj razgovora, za Gazivode smo obezbedili da električna energija koju do sada nismo mogli da povlačimo u centralnu Srbiju – da možemo da radimo studiju izvodljivosti da se i to radi”, rekao je Đurić za RTS.

On je dodao i da je veoma značajno to što je Priština preuzela obavezu da se priključi “mini Šengenu” i širom otvori vrata za srpsku robu i srpsko tržište.

Što se tiče pregovora u Briselu, Đurić je rekao da sigurno neće biti laki i da srpska delegacija tamo ide pripremljena i sa nečim što je dogovoreno ranije.

Istakao je da srpska delegacija tamo ide pripremljena i sa nečim što je dogovoreno ranije i što je obaveza Prištine.

Đurić je poručio da srpska delegacija neće biti u defanzivi zato što je sad dobro prošla i da će zahtevati formiranje Zajednice srpskih opština, da se reši pitanje nastalih, raseljenih.

SRNA

Povezane vijesti

BiH učestvuje u uvođenju sankcija protiv Rusije (Video)

admin

U novom predizbornom spotu Vučić izlazi iz frižidera pa se u njega vraća (Video)

admin

“Postigli smo dogovor” (VIDEO)

admin

“Neka mi isključe nalog na Tviteru” Vučić poručuje da jedva čeka da bude još jedan Tramp u svijetu

admin

Aktivan na novoj društvenoj mreži: Vučić otvorio profil i na Tiktoku (VIDEO)

admin

Vučićeva poruka u SB: Srbi glavu gore, ni Srbija ni srpski narod nisu osuđeni nizašta

admin

Komentar