Grad Trebinje
Izdvojeno Video Hercegovina

Raspeće i vaskrs Hercegovine – vladika Grigorije (Video)

“Uvijek sam govorio da je meni pomogla teologija koju sam učio i prihvatio. Govorio sam Atanasiju: “Ništa se ne slažem sa Vama u tom i tom pogledu, ali ja Vas ontološki volim. Ja hoću da Vas volim. Ja sam odlučio da Vas volim i da Vas poštujem i slušam.”

To zaista nije bilo lako. Prvo, on je dubok čovjek…ima neka velika pluća i veliko srce koje ti osjećaš, ali je tu bilo mnogo teških momenata, nelogičnosti i sukoba. Mislim da se ličnost pojavljuje najviše u sukobu, ali ne u samom sukobu, nego u sposobnosti da se sukob prevaziđe”

Pred vama je drugi deo velikog intervjua profesora Zeca i vladike Grigorija “Na božjem putu”. U drugom delu razgovora vladika Grigorije govoriće o svojim ranim monaškim danima, životu u manastiru Tvrdoš, Hercegovini i ratnim razaranjima kojima je svedočio.

Ne zaboravite da se prijavite na YouTube kanal profesora Zeca gde vas očekuje arhiva profesorovih javnih nastupa, ali i ekskluzivni snimci i intervjui!

Povezane vijesti

Vladika Grigorije DAO ODGOVOR na pitanje DA LI TREBA DA SE RADI NA CRVENO SLOVO i ovo objašnjenje prilično će vas iznenaditi

admin

Grigorije: Gore bi bilo da ćutim i gledam nepravdu nego da grešim u procenama

admin

Krsna slava Fondacijе ”Svеti Vukašin” (Foto)

admin

Predstavljena knjiga o vladici Atanasiju: Čovek koji je bio događaj (Foto)

admin

MNOGO SKUPA SLIKA! Vladika Grigorije u društvu legendi srpskog sporta

admin

Vladika Grigorije o Šešelju: Mlohavi i ćosavi vojvoda doušnik

admin