Izdvojeno Video Hercegovina

Raspeće i vaskrs Hercegovine – vladika Grigorije (Video)


“Uvijek sam govorio da je meni pomogla teologija koju sam učio i prihvatio. Govorio sam Atanasiju: “Ništa se ne slažem sa Vama u tom i tom pogledu, ali ja Vas ontološki volim. Ja hoću da Vas volim. Ja sam odlučio da Vas volim i da Vas poštujem i slušam.”

To zaista nije bilo lako. Prvo, on je dubok čovjek…ima neka velika pluća i veliko srce koje ti osjećaš, ali je tu bilo mnogo teških momenata, nelogičnosti i sukoba. Mislim da se ličnost pojavljuje najviše u sukobu, ali ne u samom sukobu, nego u sposobnosti da se sukob prevaziđe”

Pred vama je drugi deo velikog intervjua profesora Zeca i vladike Grigorija “Na božjem putu”. U drugom delu razgovora vladika Grigorije govoriće o svojim ranim monaškim danima, životu u manastiru Tvrdoš, Hercegovini i ratnim razaranjima kojima je svedočio.

Ne zaboravite da se prijavite na YouTube kanal profesora Zeca gde vas očekuje arhiva profesorovih javnih nastupa, ali i ekskluzivni snimci i intervjui!


Povezane vijesti

Oglasio se episkop Grigorije: Sa Fon Kramon nije bilo riječi o temama u vezi sa SPC

admin

SVAKA ČAST! Dr Basara, koja je mnoge izlečila od raka u Nemačkoj, opet pomaže: SA SPC SAVETOVAĆE NAŠE LJUDE KOJI IMAJU LEUKEMIJU

admin

Apostoli i grešnici – vladika Grigorije (Video)

admin

Pastir odlazi za odbjeglim stadom – vladika Grigorije (Video)

admin

HIT DANA Miodrag Zec

admin

Kako je Mladen postao Grigorije (Video)

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više