Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

SNSD-ov koalicioni partner predlaže odgađanje vraćanja nadležnosti, oglasio se i Dodik

Prošireno Predsjedništvo Ujedinjene Srpske usvojilo je sedam zaključaka, a u jednom od njih predlaže se osnivanje VSTS na nivou RS, a da se ostali procesi poput donošenja zakona na nivou RS o vojsci i indirektnom oporezivanju odgode nakon izbora

“Za Republiku Srpsku je najbitnije definisati zakone koji regulišu pitanje imovine kao neophodni osnov za stabilnost i ekonomski razvoj. Vrlo je bitno i formiranje Visokog sudskog i Visokog tužilačkog savjeta Republike Srpske kao preduslov vladavine prava i političke stabilnosti. Donošenje drugih zakona (VRS, indirektno oporezivanje i dr.) odložiti do izbora i mogućih političkih dogovora na nivou BiH -zaključili su u Ujedinjenoj Srpskoj

Reakcija je stigla iz SNSDa

Lider ove partije Milorad Dodik rekao je da se s pažnjom posmatra šta predlažu koalicioni partneri i da će se prema tome odnositi na konstruktivan i fleksibilan način.

Nakon što je Predsjedištvo Ujedinjene Srpske donijelo jedan od zaključaka da zakoni o vojsci i indirektnim porezima ne treba da se usvajaju dok se ne završe pregovori u BiH ili dok se ne završe izbori, Dodik je rekao da je to njihov partijski stav i da će razgovarati.

– Razgovaraću sa rukovodstvom Ujedinjene Srpske o tom pitanju i njihovom viđenju i imaćemo zajedničke politike – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da to može da bude i legitiman prijedlog političke partije, ali da će sve zavisiti od većine, te podsjetio da je Narodna skupština donijela odluku da povlači svoje saglasnosti sa pitanje odbrane, indirektih poreza i visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

– Mi sa pažnjom posmatramo šta predlažu naši koalicioni partneri i odnosićemo se prema tome na jedan konstruktivan i veoma fleksibilan način – rekao je Dodik.

Iz opozicije tvrde da je u pitanju još jedna obmana vladajućih.

“Dodikove obmane polako se bliže kraju. Sa jedne strane njegove navodne velike najave, a u stvari velike manipulacije, postaju sve više ogoljene dok se on istovremeno svaki dan najviše bavi strategijama za što bezbolnije ateriranje” prokomentarisao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjave Milorada Dodika da će “biti fleksibilan” prema stavovima Ujedinjene Srpske koja je danas saopštila da nije za formiranje Vojske, Uprave za indirektno oporezivanje i VSTV na nivou Republike Srpske.

“Nisam ja htio nego me nagovorili”, izgleda da je najnovija Dodikova taktika za vraćanje u institucije i zaboravljanje vraćanja vojske, indirektnih poreza i drugih nadležnosti Republici Srpskoj… Da nije tako već bismo imali bar najavljene akcione ili bilo kakve planove ili bilo šta konkretno. Naravno nemamo ništa osim medijske priče i to su znali svi koji su htjeli da znaju od samog početka“ – kazao je Šarović.

Кonkretno imamo jedino, ističe Šarović, SNSD-ovo povećanja budžeta za BiH institucije koje navodno hoće da ukinu?!

„Кonkretno, u realnosti imamo samo nametnute krize, tenzije, poskupljenja, prijetnje izolacijama, pustošenje Republike Srpske…“ – sugerisao je predsjednik SDS i dodao: “Svi znaju da Dodikove satelitske partije djeluju isključivo po njegovom nalogu tako da je ovo ipak suviše jasna taktika. Za nekoga od ko godinama opstaje na manipulacijama ovo je ipak suviše providno.“

Povezane vijesti

Zašto vlast ne smijeni osuđenog Kostadina Vasića?!

admin

Krunić: Korupcija, kriminal i siledžijstvo u stranačkim redovima Ujedinjene Srpske

admin

Stevandić o hapšenju: Zeljković VOZI STAROG OPELA i nema penthaus

admin

Akcija u Banjaluci: Uhapšene tri osobe, za Zeljkovićem se traga

admin

“Spremni smo da pozovemo narod u pomoć” US žestoko reagovala zbog toga što SNSD sa SDA i DNS pravi novu većinu u Bratuncu

admin

Ujedinjena Srpska očekuje dva odbornička mandata

admin