Republika Srpska

“Spremni smo da pozovemo narod u pomoć” US žestoko reagovala zbog toga što SNSD sa SDA i DNS pravi novu većinu u Bratuncu

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •   

Ujedinjena Srpska je neugodno iznenađena potpisnicima zahtjeva za vanrednu sjednicu Skupštine opštine u Bratuncu, čiju okosnicu čine odbornici SDA, SNSD i DNS, što predstavlja ne samo iznenađenje, nego i šamar stanovništvu Bratunca, koje je birajući načelnika protiv koga se ova većina okuplja i odbornike, izabrala Bratunac kao uporište politike Republike Srpske u Podrinju.

To je saopšteno nakon sjednice Predsjedničkog kolegijuma stranke koja je održana 19. februara i telefonske sjednice koja je održana sinoć.

– Ujedinjena Srpska, prije nego što reaguje, tražiće odgovor na nekoliko pitanja. Zašto je baš juče predata inicijativa sa potpisima odbornika navedenih partija i kome i kakva se šalje poruka tom inicijativom? Da li je ta politika stav samo lokalnog SNSD u Bratuncu i da li ta politika ima podršku vrha SNSD Republike Srpske? – pitaju iz partije.

Kako kažu, Ujedinjena Srpska neće prepustiti vođenje Bratunca dogovorima koje Ramiz Salkić i Naser Orić postignu sa potkupljivim i korumpiranim lokalnim političarima, jer su opšte poznati javno izneseni stavovi i Ramiza Salkića i Bakira Izetbegovića i o srbima i o Republici Srpskoj, ali i predsjedniku SNDS Miloradu Dodiku.

– Takođe, navodimo da je u pripremi redovne sjednice SO Bratunac, pripremljena inicijativa o imenovanju ulice – trga 9. januar, koja je bila ne samo predizborno obećanje, već i stav skupštinske većine i koju je formirao upravo SNSD sa Ujedinjenom Srpskom i drugim srpskim partijama, smatrajući Bratunac mjesto od posebne važnosti u podrinju i RS. Više od pet godina ovu ideju su opstruisali bivši načelnik Neđo Mlađenović koji je izgubio ove izbore, Ramiz Salkić i Neđo Trninić, koji su u tom periodu činili vlast u Bratuncu.

Bilo je logično da dolaskom i nekorumpiranih ljudi više ne budemo taoci politike Ramiza Salkića i SDA, ali očito da još uvijek postoje oni koji bi prije imenovali ulicu po nazivu Armije BiH nego po 9. januaru. To je njihova sramota, a naša obaveza je da ono što smo obećali narodu i zašto je narod glasao i ispunimo. Zato smo spremni i narod da pozovemo u pomoć, ali ćemo prije toga sačekati odgovore na gore navedena pitanja – saopšteno je iz US.

srpskainfo.com


  • 1
  •  
  •  
  •  
  •   

Povezane vijesti

Ujedinjena Srpska očekuje dva odbornička mandata

admin

Ujedinjena Srpska može na izbore, Sud BiH poništio odluku CIK-a

admin

Stevandićeva US eliminisana iz izbornog procesa za 2020. godinu (VIDEO)

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više