Izdvojeno Svijet

SVAKA ČAST! Dr Basara, koja je mnoge izlečila od raka u Nemačkoj, opet pomaže: SA SPC SAVETOVAĆE NAŠE LJUDE KOJI IMAJU LEUKEMIJU


Prof. dr Nadežda Basara, direktorka interne medicine u bolnici “Sankt Franciskus” u Flenzburgu u Nemačkoj, žena koja čini čuda i koja je mnoge živote spasla transplantacijom matičnih ćeija kod onih koji boluju od leukemije, po ko zna koji put pokazala je koliko je humana i koliko pomaže ljudima s naših prostora. I pre svega koliki je čovek.

Svetski priznata doktorka Basara, koja je za svoju plemenitost i rad, okićena i ordenom Svetog Save, koji ju joj je uručio patrijarh Porfirije, susrela se u Hamburgu s episkopom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem i rešila je da ubuduće još više pomaže svojim zemljacima.

Profesorka Basara, kako saznaje Kurir, ubuduće će davati još više madicinskih saveta hematološko-onkološkim pacijentima iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Makedonije. Sveštenici SPC u Nemačkoj svakodnevno primaju molbe pacijenata s naših prostora da im pomognu da stupe u kontakt s doktorkom Basarom, kako bi od nje dobili stručno mišljenje o teškoj bolesti koja ih je snašla. Zato je profesorka rešila da zajedno s vladikom Grigorijem i SPC iz Nemačke pomogne još više, A episkop je tim povodom na instagram profilu napisao: “Još jednom sam se uvjerio da susreti s plemenitim ljudima bude plemenitost u nama.”

Inače do profesorke Basare dnevno stiže više od 40 molbi za pomoć, na šta je pored svakodnevnog osmočasovnog radnog vremena, izuzetno teško odgovarati. Sada će profesorka i SPC zajedno naći način da sve bude savršeno – i da doktorka Basara na sve odgovori i da pacijenti dobiju savet od svetskog stručnjaka.

Kurir.rs/J.S.S.


Povezane vijesti

Oglasio se episkop Grigorije: Sa Fon Kramon nije bilo riječi o temama u vezi sa SPC

admin

Apostoli i grešnici – vladika Grigorije (Video)

admin

Pastir odlazi za odbjeglim stadom – vladika Grigorije (Video)

admin

Raspeće i vaskrs Hercegovine – vladika Grigorije (Video)

admin

Kako je Mladen postao Grigorije (Video)

admin

Vladika Grigorije: prolog života u Njemačkoj (Video)

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više