Grad Trebinje
Region

Abazović: Kriminal u Crnoj Gori više nema državnu zaštitu

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da kriminal u toj zemlji, bez obzira da li je riječ o trgovini drogom, cigarama ili “transnacionalnim” klanovima, “više nema državnu zaštitu”.

Abazović je za današnje izdanje novina Nova rekao da je Crna Gora posljednjih 30 godina bila „prepoznata u međunarodnim okvirima kao švercerska zemlja preko čije teritorije su se dalje prenosili narkotici i cigarete“.

Svima je jasno da to nije moglo ići bez učestvovanja ili prešutne podrške od strane države ili paradržavnog aparata. Postoje određene procjene međunarodnih institucija da 20 odsto ilegalnih cigareta koje se distribuiraju u EU i Velikoj Britaniji dolaze iz Crne Gore. Buduće akcije na suzbijanju međunarodnog šverca će ogoliti ko stoji iza svega“, kazao je Abazović.

Komentarišući nedavnu zaplenu više od tone kokaina u magacinu kod Podgorice, Abazović je kazao da je akcija izvedena u saradnji sa „inostranim partnerima“ ali i kao „plod saradnje“ više crnogorskih institucija sistema.

BETA

Povezane vijesti

Abazović: Danas je upokojen kriminalni karakter Đukanovića

admin

Građanski pokret URA poslao poruku DPS-u

admin

Lideri većine postigli dogovor: “Dritanovim zakonom” razbijaju monopol u tužilaštvu

admin

Zakoni o lustraciji i imovini krajem godine

admin

Izbori u Nikšiću – najvažniji ispit nove vlasti u Crnoj Gori

admin

Svi moraju biti jednaki pred zakonom, pa i Mićunović

admin