Grad Trebinje
Republika Srpska Uncategorised

Đokić POKAZAO ZUBE, traži više funkcija

Nakon odlaska Demokratskog narodnog saveza i izbacivanja Socijalističke partije Srpke iz vladajuće koalicije, novi talas nezadovoljstva započeo je predsjednik Socijalističke partije RS i ministar u Vladi Srpske Petar Đokić.

Iako problemi traju mjesecima, okidač je bilo imenovanje v.d. direktora Inspektorata Republike Srpske, nakon što je Dragutin Škrebić podnio ostvaku.

Đokić smatra da to mjesto pripada njegovoj partiji, pa je, kako saznaje Srpskainfo, njegova stranka za ovu poziciju predložila Dragana Banjca, lokalnog funkcionera iz Banjaluke, Simu Stakića, načelnika opštine Pelagićevo, te Zorana Kukavicu iz Novog Grada.

Ipak, SNSD je progurao svog favorita, Milovana Krču, aktuelnog v.d. direktora Rasadnika “Šuma RS” u Doboju.

Kako naši izvori tvrde, prije jučerašnje sjednice Vlade Republike Srpske bila je kadrovska komisija na kojoj se razgovaralo upravo o tome.

– Đokić je tražio da njegovoj partiji pripadne pomenuto direktorsko mjesto, ali mu je premijer, Radovan Višković, odgovorio da nema osnova za to, jer SP u Narodnoj skupštini sada ima manje poslanika nego u trenutku kada se dogovarala kadrovska politika vladajuće koalicije. Đokić je bio vidno nezadovoljan takvim stavom, te se kasnije nije ni pojavio na sjednici Vlade. Po posredniku je potom poslao poruku svom ministru Dušku Milunoviću, koji je potom izašao sa sjednice – tvrdi naš izvor.

Novi problemi u vladajućoj koaliciji mogli bi dovesti do novih turbulencija i promjena, jer je Petar Đokić, nakon mnogih „udaraca“ i smjena, pokazao svoje nezadovoljstvo.

Topić: Sada ima prostora

– Petar Đokić je do sada stojeći podnosio sve moguće šamare koje je dobijao i uvijek je ćutke primao sve one udare koji su dolazili od koalicionog partnera, posebno onog najjačeg. Međutim, sada mu se otvorio prostor da može biti malo agrasivniji u zahtjevima, zato što je SPS izbačena iz koalicije, a DNS je sam otišao – tvrdi politička analitičarka Tanja Topić.

Ona smatra da se sada, kad nema SPS i DNS, otvara prostor onima koji su ostali i do sada trpili niske udarce da postanu glasniji i da traže što više.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Tanja Topić/FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Teško je govoriti o tome da će socijalisti napustiti koaliciju. Mislim da u ovom trenutku neće, ali toliko se dešava tih potresa da možemo svašta očekivati. Niko od nas nije pretpostavio da DNS može uraditi ono što je uradio pred izbore. Određeni problemi postoje, to se vidi, ali mislim da je taj prostor postao širi za socijaliste tako da mogu tražiti više i glasnije. Ostalo sve zavisi od bezbroj drugih faktora – kaže Topićeva za Srpskainfo.

Da li će im predsjednik SNSD, Milorad Dodik to dozvoliti?

– On uvijek nađe način da tu ljutnju neutrališe. Sigurno je da je on u ovom trenutku isto ljut, još od izbora, tako da kada ste sami ljuti onda vjerovatno tu svoju ljutnju nećete ispoljiti tako što ćete upiti ljutnju onog drugog – zaključila je ona.

Podsjećamo da je Škrebić ostavku podnio jer se, kako je rekao, više ne vidi u ovom svemu, te da su “političke igranke spriječile dalji oporavak Inspektorta”.

srpskainfo.com

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Sve je odavno jasno: Dodik radi sve po nalogu Zapada (Video)

admin

Šmitovo priviđenje ili DODIKOVO OTRJEŽNJENJE: Njemački diplomata šokirao izjavom da Banjaluka ide u racionalnijem smjeru

admin

Odmazda zbog sankcija ili zaštita interesa BiH: Šta je razlog Dodikovom VETU NA SPORAZUM o trgovini s Britanijom

admin

Srbija i Hrvatska pod pritiskom zbog SNSD i HDZ: Pred njemačkim Bundestagom uskoro rezolucija o BiH

admin

Šta je vlast Srpske dužna hrvatskim službama?!

admin