Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Petrović: Počinje izgradnja mosta na trasi istočne obilaznice

U narednih desetak dana treba da krene izgradnja mosta na trasi velike istočne obilaznice rekao je za našu televiziju generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović.

Petrović je objasnio da je izgradnja mosta pripala “Hidroelektranama na Trebišnjici”, pošto se HET prilikom izgradnje kanala kroz Trebinjsko i Popovo polje obavezao da izgradi 23 mosta.

„Jedan od mostova nije završen i mi smo delegirali upravo ovaj most. Taj most košta koliko svi drugi zajedno, ali će puno značiti“, rekao je Petrović.

Generalni direktor Elektroprivrede RS je istakao da je Grad Trebinje uradio zoning plan za istočnu obilaznicu i odredio trasu kuda će da ide.

„ Urađen je idejni projekat i projektna dokumentacija koja može da ide na izvođenje,izvršena revizija revizija, zatim istražni radovi na par dionioca”, rekao je Petrović.

Osim toga trebalo je riješiti i ekološku i građevinsku dozvolu, kao i imovinsko –pravne odnose.

“Samo za rješavanje imovinsko –pravnih odnosa biće potrebno oko milion maraka. HET će isplatiti oko pola miliona maraka vlasnicima zemljišta. Osim toga i grad će takođe uplatiti oko pola miliona da riješi ostatak eksproprisanih parcela na cijeloj trasi“ ,rekao je Petrović.

Ukupna dužina te obilaznice je oko 8,8 km rekao je Petrović.

On je istakao da je već sada veliko interesovanje investitora za parcele oko ove obilaznice, što će omogućiti dalje širenje i razvoj grada.

Herceg.TV

Povezane vijesti

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin

ERS popustio, “RiTE Gacku” dodatnih 30 miliona kroz novi ugovor

admin

Petrović: narod Bileće ostao bez vlasti; Vujović oštro odgovorio

admin

Petrović – Nedopustivo je i za svaku osudu nanošenje teških povreda Marku Dučiću

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin