Izdvojeno Trebinje

Petrović: Počinje izgradnja mosta na trasi istočne obilaznice


U narednih desetak dana treba da krene izgradnja mosta na trasi velike istočne obilaznice rekao je za našu televiziju generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović.

Petrović je objasnio da je izgradnja mosta pripala “Hidroelektranama na Trebišnjici”, pošto se HET prilikom izgradnje kanala kroz Trebinjsko i Popovo polje obavezao da izgradi 23 mosta.

„Jedan od mostova nije završen i mi smo delegirali upravo ovaj most. Taj most košta koliko svi drugi zajedno, ali će puno značiti“, rekao je Petrović.

Generalni direktor Elektroprivrede RS je istakao da je Grad Trebinje uradio zoning plan za istočnu obilaznicu i odredio trasu kuda će da ide.

„ Urađen je idejni projekat i projektna dokumentacija koja može da ide na izvođenje,izvršena revizija revizija, zatim istražni radovi na par dionioca”, rekao je Petrović.

Osim toga trebalo je riješiti i ekološku i građevinsku dozvolu, kao i imovinsko –pravne odnose.

“Samo za rješavanje imovinsko –pravnih odnosa biće potrebno oko milion maraka. HET će isplatiti oko pola miliona maraka vlasnicima zemljišta. Osim toga i grad će takođe uplatiti oko pola miliona da riješi ostatak eksproprisanih parcela na cijeloj trasi“ ,rekao je Petrović.

Ukupna dužina te obilaznice je oko 8,8 km rekao je Petrović.

On je istakao da je već sada veliko interesovanje investitora za parcele oko ove obilaznice, što će omogućiti dalje širenje i razvoj grada.

Herceg.TV


Povezane vijesti

Potpisan koncesioni ugovor za izgradnju solarne elektrane “Trebinje jedan”

admin

U Trebinju niče najveći solarni park na Balkanu

admin

SNSD u Trebinju ozvaničio početak kampanje (Foto)

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više