Grad Trebinje
Republika Srpska

Ko je za a ko protiv posebne sjednice o pravima boraca

Кrunić kaže da su oni koji nisu potpisali saglasnost za održavanje posebne sjednice o pravima boraca, skoro sto odsto poslanici vladajućih stranaka:

– Nakon duže vremena opozicija je uspjela da prikupi neophodnih 28 potpisa za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi se riješili ključni problem boračkih kategorija, ali oni koji danas odlučuju o našim životima – da budem konkretniji Dodik ,SNSD i njihovi partneri, odlučili su da pomenutu sjednicu prolongiraju. Dokle, to samo oni znaju, rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubiša Кrunić.

Кrunić kaže da su oni koji nisu potpisali saglasnost za održavanje posebne sjednice o pravima boraca, skoro sto odsto poslanici vladajućih stranaka:

– Znači, oni koji imaju mjesečna poslanička primanja oko 2.400 maraka. Pored toga, uglavnom su negdje rukovodioci sa dodatnim primanjima, vozikaju se državnim vozilima, uz još mnogo koruptivnih mogućnosti. Novac im je strast. I, naravno, briga njih za borce, koji su im omogućili sve te benefite. Borci su ih birali, jer su im vjerovali, ističe Кrunić.

On kaže da spisak sa potpisima poslanika jesu i koji nisu saglasni sa održavanjem posebne sjednice, treba da posluži onima koji ne znaju i mladim naraštajima da vide ko je dao potpis za borce, a ko nije.

– I ovi spiskovi jasno pokazuju ko je vjera, a ko nevjera. Više nije pitanje hoće li demobilisani borci sa primanjima od 200 ili 300 КM ovo i dalje trpiti, nego mogu li biološki izdržati. Ne treba sutra da se čude ako dođe do radikalizacije boračkih protesta. Ja sam potpuno spreman da podržim svoje saborce u borbi za njihova prava, kaže Кrunić.

(BN)

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Narod Hercegovine se budi: Dosta je bilo tiranije

admin

Narodni poslanici razgovarali sa građanima u Trebinju (FOTO/VIDEO)

admin

Krunić: Korupcija, kriminal i siledžijstvo u stranačkim redovima Ujedinjene Srpske

admin

Krunić o boravku Trišić Babić u Parizu “Dok druge naziva soroševcima, Dodikovi najbliži saradnici obilaze konferencije”

admin

Krunić: Vlast je pokazala koliko ima brige za borce

admin

Neobjašnjivo je da Čubrilović zove Čovića i Bakira

admin