Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Lagumdžija razgovarao sa Inckom “Strateški cilj VSTS je vraćanje povjerenja”

Predsjednik Visokog sudskog i tužilaškog savjeta (VSTS) BiH Halil Lagumdžija izjavio je u razgovoru sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom da je strateški cilj Savjeta vraćanje povjerenja u ovu instituciju, kroz lični integritet i kvalitet rada.

Na sastanku u Sarajevu Lagumdžija je istakao važnost skorog usvajanja reformskog programa, te uključivanje “domaće pameti”, odnosno sudija i tužilaca u reformski proces, uvažavajući nalaze međunarodnih stručnjaka koji su navedeni u relevantnim izvještajima.

Incko je naglasio značaj “pravne države” i pitanje “pravednosti” kao osnovnih vrijednosti za normalno funkcionisanje zemlje i društva, saopšteno je iz VSTS.

Potpredsjednici VSTS Sanela Gorušanović Butigan i Biljana Simeunović, te član Predsjedništva Savjeta Selim Karamehić, koji su, takođe, prisustvovali sastanku, naveli su konkretne oblasti kojima je potrebno unapređenje u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali i direktor Sekretarijata VSTS Admir Suljagić i zamjenik direktora Sekretarijata Savjeta Hajro Pošković.

srpskainfo.com

Povezane vijesti

CCI POZIVA: POSTANI JEDAN OD LIDERA U BORBI PROTIV KORUPCIJE!

admin

VSTS omogućiće prosperitet samo kriminalcima

admin

Briga za korupciju ili PORUKA “NEPOSLUŠNICIMA” Eskobar oštro poručio da se ne treba sastajati sa korumpiranim zvaničnicima u BiH

admin

Vlada prihvatila zakon o VSTS, ali tek nakon izbora!

admin

Objavljeno veliko istraživanje korupcije u svijetu, Bosna i Hercegovina u rangu sa Mongolijom i Tajlandom

admin

BiH nije dobila poziv za samit od SAD zbog korupcije

admin