Grad Trebinje
Trebinje

Nenad Nešić: DNS u Trebinju nije niko napustio već su izbačeni svi oni koji su u politici bili zbog funkcije!

Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza, u razgovoru za Trebinje24 govorio je o snazi partije čiji je lider, opoziciji, narednim opštim izborima, trebinjskom DNS-u, Miloradu Dodiku i doniranom aparatu oko kojeg se prije nekoliko godina digla medijska ”frka”.

Za početak razgovora sa Nenadom Nešićem, lider Demokratskog narodnog saveza je prokomentarisao rezultate prethodnih, lokalnih izbora, kao i rezulltat koji je ostvario DNS?

”Po broju glasova treća smo stranka, po broju gradova i opština u kojima imamo odbornike – drugi smo. Poslije svih udara kojima smo bili izloženi, priznaćete nije tako loše. Ali, to je iza nas, a ispred su opšti izbori na kojima ćemo pokazati ko smo i koliko vrijedimo. Naša ambicija je da DNS bude stranka koja će preuzeti odgovornost za budućnost Republike Srpske.” – rekao je Nešić.

Da li je predizborna kampanja već počela?

U uređenim i demokratskim zemjama politički život između dva izborna ciklusa odvija se u parlamentu. Budući da je NSRS voljom većine obesmišljena, politički i stranački rad je izmješten van institucija. S tog stanovišta imate utisak da je predizborna kampanja trajno – redovno stanje.

Da li je u DNS-u urađena revizija i kakvo je trenutno stanje u stranci čiji ste predsjednik?

U DNS-u u toku su redovni unutarstranački izbori. Atmosfera i slika punih sala izbornih skupština govore o našoj snazi i jedinstvu. Najvažnije je da su građani Republike Srpske zadovoljni nama.

Kada govori o stanju u trebinjskom DNS-u i znatnom broju članstva koji je napustio stranku, Nešić za Trebinje 24 kaže da niko nije napustio stranku već je iz iste izbačen.

MALA ISPRAVKA, NISU OTIŠLI, MI SMO IH ISKLJUČILI. DA NJIH NISMO ISKLJUČILI, NE BI NAM DOŠLI DRUGI. ODBOR U TREBINJU DANAS ČINE LJUDI KOJI SU LIČNO PODREDILI OPŠTEM, KOJI SU U POLITICI ZBOG UVJERENJA, A NE FUNKCIJE.

Govoreći o sastancima opozicionog bloka, Nešić kaže da u redovima opozicije nema nametanja već da se sve radi na principima dogovora uz veliko uvažavanje. Takođe, ističe da nij bilo priče o kandidatima za vodeće funkcije.

”Imamo jasan i jedinstven cilj – bolju, srećniju i poštovanu Republiku Srpsku. Razumijemo se, uvažavamo jedni druge, dogovaramo se, a ne namećemo. Od četiri politička stuba Republike Srpske, tri su na istoj strani, DNS, SDS, PDP, a na drugoj je sam SNSD. To dovoljno govori. U opoziciji ima dovoljno kvaliteta da izaberemo one koje će naš narod prihvatiti. Narodu ćemo ponuditi ljude koji će pobijediti ne za nas, već za Srpsku.” – rekao je Nešić.

Kako Nenad Nešić komentariše nedavnu izjavu Milorada Dodika u kojoj srpski član Predsjedništva BiH tvrdi da je Nešić klečao na koljenima moleći da ne ostaje bez funkcije VD-a direktora Puteva Srpske?

Molim se samo Bogu i njega se bojim, a spreman sam samo da kleknem pred srpski narod. Čisto da vas podsjetim, podnio sam ostavku na mjesto direktora.

Kako danas Nenad Nešić gleda na Nešića koji je bio dio vladajuće strukture i prvi čovjek Puteva Srpske, jednog od jačih preduzeća?

Bio sam direktor preduzeća koje pripada Republici Srpskoj, a ne bilo kojoj vlasti ili stranci. U svim istraživanjima u te četiri godine, građani su bili najzadovoljniji radom “Puteva Srpske”. Meni dovoljno da budem ponosan na sve što sam uradio.

Na koji način se radi istraživanje javnog mnijenja, imate li informacije o tome da li opozicione partije bilježe rast ili pad?

‘’POLITIKA SE NE VODI NA PAMET, VEĆ NA OSNOVU ODREĐENIH PARAMETARA. ONO ŠTO VAM SADA MOGU REĆI JE TO DA STVARI IDU U DOBROM PRAVCU I PROMJENE SU NEZAUSTAVLJIVE.’’ – REKAO JE NEŠIĆ ZA TREBINJE24.

Na konkretno pitanje koga od ”trojca” Stanivuković, Vukanović, Trivić vidi kao lidera opozicije i udarnu iglu iste, Nenad Nešić kaže da svaki istinski opozicionar ima i mora imati svoju ulogu.

DOGOVORILI SMO SE DA NE LICITIRAMO SA KANDIDATIMA. SVI IMAJU SVOJE MJESTO I ULOGU. SVI ZAJEDNO, USPJEŠNO ĆEMO POLOŽITI ISPIT PRED GRAĐANIMA. U TO BUDITE SIGURNI.

Vrativši se nekoliko godina unazad i na aferu oko donacije medicinskog aparata i špekulacije oko cijene doniranog aparata, Nešić kategorično odbija da je bilo afere.

Nema afere. Nismo donirali aparat već su Putevi Srpske uplatili novac na račun bolnice Srbija. Koliko su oni platili aparat, nije i ne može biti odgovornost Puteva Srpske.” – rekao je Nešić za kraj razgovora.

Trebinje 24

Povezane vijesti

VUKANOVIĆ TVRDI DNS-a nije sakupio dovoljno potpisa, nije im ovjerena prijava za izbore

admin

„Možda neću stići u Svetu zemlju, ali ću umrijeti na svetom putu“ Ovo su Vukanović i Nešić izjavili u završnom obraćanju u TV duelu (Video)

admin

Miličević: Treći blok u RS je podrška SNSD-u, to nije dobra poruka (Video)

admin

Vukanović: Nešić je otkrio svoje pravo lice

admin

Medijski mrak i afera “Kiseonik” najvažnije teme: Opozicija najavila protest protiv vlasti u Srpskoj tačno godinu dana prije opštih izbora

admin

Opozicija najavljuje MASOVNE PROTESTE u septembru, ako UIO ne odustane od kupovine sporne zgrade

admin