Grad Trebinje
Trebinje

Očišćeno oko pet hektara borove šume u Pridvorcima

Pripadnici jedinice Civilne zaštite preduzeća “Hidroelektrane na Trebišnjici” /HET/ i Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Zupci” očistili su oko pet hektara površina borove šume iznad naselja Pridvorci kod Trebinja, u okviru preventivnog djelovanja zaštite od požara, rekao je Srni šef Službe zaštite od požara i Civilne zaštite HET-a Miodrag Batinić.

Batinić je rekao da je ovu aktivnost neophodno raditi i zbog provjetravanja i zdravlja šuma, što se sprovodi i u svijetu.

“Aktivnost je počela prije tri sedmice, a očišćeno je oko pet hektara površina, odvezeno je na desetine kamiona suve šume, drače, šiblja. Borovu šumu iznad Pridvoraca čistimo, potkresavamo, ako dođe do požara, da taj požar ne napravi nikakvu štetu, odnosno da prođe površinom”, objasnio je Batinić.

On je naglasio da će se akcija čišćenja nastaviti u narednih desetak dana, a time će ovaj prostor biti strateški uređen za narednih desetak godina. 

SRNA

Povezane vijesti

Usvojena odluka o dokapitalizaciji HET-a, mali akcionari nezadovoljni

admin

“Nema štete po Elektroprivredu RS” Donesena odluka o dokapitalizaciji “Hidroelektrana na Trebišnjici”, na sjednici bio i Vukanović

admin

Nova dokapitalizacija HET-a, nakon pritisaka povećana cijena akcija

admin

HET rebalansom “pegla” prošlogodišnje troškove

admin

HET se zadužuje za čak 435 miliona KM

admin

Trebinjci traže od Skupštine da se Trebišnjica proglasi prirodnim dobrom

admin